skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Vištiena su baltojo vyno padažu

Saturday, June 30, 2012
DSC_9352ps DSC_9343ps
Tai štai, pagaliau galiu garsiai pasakyti "viskas, atostogos!". Sesija baigėsi. Prasidėjo vasaros džiaugsmai. Nors tiesą sakant, dar sunku patikėti, kad jau tikrai viskas. Nes kai sesija trunka 36 dienas (taip, suskaičiavau), ta laisvė ir laimė tarp knygų kiurksant tokios nepasiekiamos atrodo...

Dienos vėl atgavo vardus ir nebėra vadinamos tik skaičiais. Prieš akis - švarus naujo mėnesio lapas kalendoriuje ir jau pradėtos planuoti vasaros atostogos. Per visą tą laiką ant komodos prisikaupė nemažas kupstas spalvotais lapeliais sužymėtų receptų knygų. Ir pagaliau šiandien galėjau įsisukti į tą stirtą ir išmėginti naują receptą su Mineralinių Vandenų dovanotu baltu vynu. Ačiū jiems, o dabar apie patiekalą.

Prisipažinsiu, kad tikrai nesu joks vyno guru. Man būna arba skanu, arba ne. Va taip. Nenorėdama sugadinti viso reikalo, įlindau į MV puslapį ir pasiskaičiau, prie ko toks vynas tiktų geriausiai. Vištiena! O vištieną mes labai mėgstam, labai. Taigi, čiupau iš krūvos knygą, atsiverčiau nužymėtus puslapius ir ėmiau suktis virtuvėje. Rezultatas pateisino lūkesčius. Farnese Pinot Grigio vynas čia pagyvino visą reikalą, suteikdamas tokio malonaus prieskonio. Sutinku, kad gali išgasdinti stiklinė grietinėlės tokiu metu, kai už lango jau visai tikra vasara. Tačiau patiekalas visiškai neriebus (na, man), tik švelniai kreminis. Ir citrinos sultys čia malonios, gaivios rūštelės suteikia. Taigi verdiktas - patiekalas įtraukiamas į nuolat gaminamų sąrašą!

DSC_9369ps DSC_9350ps
Vištienai su baltojo vyno padažu reikės:
pagaminta pagal J.Oliver "Jamie Oliverio ministerija" p. 34 // Alma Littera 2010

2 vištos krūtinėlių (apie 500g)

1 poro

200ml grietinėlės

saujos pievagrybių

taurės sauso balto vyno

gumulo sviesto kepimui

šviežių čiobrelių

druskos ir grūstų juodųjų pipirų

200g ilgagrūdžių ryžių

1 citrinos

Gaminame:
Pirmiausia, užkaičiame puodą vandens, užvirusį pasūdome ir verdame ryžius pagal gamintojo instrukcijas. Kol ryžiai virs, imamės troškinio.

Supjaustome poro šviesiąją dalį pusžiedžiais. Į įkaitintą keptuvę dedame sviesto, suberiame supjaustytus porus, pilame taurę vyno, beriame druskos ir pipirų. Tuomet uždengiame dangčiu ir leičiame pasitroškinti apie 5 min, kad nugaruotų alkoholis.

Kol porai troškinasi, supjaustome grybus riekelėmis, sukapojame šviežius čiobrelius ir supjaustome vištieną mažais gabalėliais. Beriame viską į keptuvę, supilame grietinėlę. Palaukiame, kol užvirs, tuomet sumažiname ugnį ir paliekame troškintis apie 10-15min. Prieš tiekdami, išspaudžiame pusės citrinos sultis ir patiekiame kartu su ryžiais. Skanaus!

DSC_9282ps DSC_9369ps
Posted by Sandra at 17:06
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, mėsos patiekalai, paukštienos patiekalai

2 comments:

  1. Anonymous said...

    July 27, 2012 at 10:17 AM

    Labai skaniai pateikta..o tikiu, kad ir skanu..;)
    Kad man kas tokią vakarienę suorganizuotų..;) (čia buvo darbo liaudies burbėjimas, hih;)
    l.

  2. Sandra said...

    July 27, 2012 at 12:37 PM

    Tikrai gardu buvo :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ▼  June (5)
      • Maisto tinklaraštininkų diena 2012
      • Vištiena su rūkyta paprika
      • Naminis varškės sūris
      • Avižiniai sausainiai su razinomis, su paplepėjimai...
      • Vištiena su baltojo vyno padažu
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.