Kartais tiesiog norisi ko nors paprasto. Kad nereikėtų sverti miltų kruopelių ir skaičiuoti po vieną bazilikų lapų. Norisi kelių eilučių ilgumo ir pusvalandžio trukmės recepto. Patiekalo, kuris suteiktų laimės pats savaime, be ypatingų sudedamųjų dalių ir priedų. Norisi recepto, kuris tiesiog būtų. Toks pasiekiamas, įgyvendinamas ir prieinamas.
Turbūt rūkytą papriką jau bandė visi, tik ne aš. Šis receptas mano sąraše išgulėjo ilgai, labai ilgai, bet vis dėlto savo eilės sulaukė. Ir nors ten buvo rekomenduojama kepti dar ir su medum, man medus čia viską sugadino, ir žymiai skanesni tie gabalėliai, kurie be medaus (bet spėju čia bus kaltas būtent tas medus, kuris mano spintelėj gyvena. O jis yra labai neteisingas ir visus keksiukus man sugadina). Bet čia man. O kitas labai didelis pliusas, kad mėsa buvo laaabai sultinga. Va šito tai nesitikėjau, nes, rodos, nieko ypatingo jai ir nedariau.
Vištienai su rūkyta paprika reikės:
pagaminta pagal Simply Recipes
6 vištų kulšelių (arba kokios kitos dalies, arba tiesiog visos vištos)
2 šaukštų rūkytos paprikos
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 šaukštų ištirpinto sviesto
Gaminame:
Vištieną nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname.
Ištirpintą sviestą sumaišome su paprika, druska ir pipirais.
Vištieną ištriname paruoštu mišiniu, dedame į kepimo indą ir kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 30min. Skanaus!


Karolina said...
June 6, 2012 at 8:07 PM
Labai gražios foto ;) labai..
Kažkaip pagalvojau, kad mes (blogeriai) daug dažniau giriam nuotraukas, nei patiekalą :D
Egle said...
June 6, 2012 at 8:46 PM
Karolina, gal todėl, kad yra tam tikra kategorija blogerių, kuriems labiau rūpi fotografija nei pats maistas :)
tiems, kuriems rūpi tik maistas (arba nerūpi fotografija), tie ir giria, bando receptus.
+ lietuvaičiai gana keisti tuo, kad "va, šitą receptą jau kažkuris blogerių bandė, fotkino... tai aš tokio paties negaminsiu. Gaminsiu tai, apie ką dar nieks nerašė". Am I right? :)
Sandra said...
June 6, 2012 at 10:34 PM
Karolina, ačiū! Na taip, sutinku, kad dvi kategorijos blogerių yra: labiau "maistiniai" ir labiau "fotografiniai". Asmeniškai man labai svarbu patiekalo pateikimas, juk pirmiausia akis ir užkliūna už nuotraukos, o ne už recepto sudėtinių dalių. Man norisi, kad mano pačios nuotraukose ne tik maistas matytųsi, bet siekiu ir perteikti tą nuotaiką, kuri mane paskatino rašyti ir pagaminti. Nežinau, kiek tai pavyksta, bet stengiuos :)
Renata said...
June 7, 2012 at 10:56 PM
Ir aš norėjau nuotraukas pagirti. Labai jau skaniai jos atrodo :)
O rūkya paprika gėris yra
Sandra said...
June 8, 2012 at 12:13 AM
Renata, dėkui labai! Nors aš pati kai žiūri į tas nuotraukas, tai man vis "va tas negerai, va čia galėtų kitaip būti" ir t.t. bet vis tiek labai malonu, kad jos pagyrimų sulaukia :)
Receptai said...
October 25, 2018 at 1:31 AM
Paprasta ir skanu, labai mėgstu vištieną. Ačiū už receptuką.