Tai buvo mano pirmoji tinklaraštininkų diena. Gavusi kvietimą iš tiesų nustebau. Mane kviečia? Ar tikrai mane? O paskui praėjus pirmoms džiaugsmo akimirkoms teko suvokti visą karčią gyvenimišką tiesą - jau antras iš eilės renginys ir kaip tyčia per sesiją. Aš jau turbūt atsibodau ten visiems besiskųsdama, bet pasiskųsiu dar. Sesija! O per sesiją reikia rimtu veidu sėdėti namie, nekišti nosies laukan ir mokytis. Bet vis dėlto, labai jau norėjau pasilabinti su kitais rašančiais maisto tinklaraščius ir sudalyvauti nors žiūrovo teisėmis, todėl lietingą penktadienio pavakarę nušlepsėjau per balas į "Kulinarijos studiją". Renginio tema - mane įkvepiantis prieskonis. Dalyvių šį kartą buvo devyni.

Vilma iš Kulinarijos Laboratorijos gamino žiedinių kopūstų salotas, o ją įkvepiantis prieskonis - kuminai.
Karolina iš Citrinos Žievelės gamino duonos pudingą su bananais ir karameliniu padažu, o Karoliną įkvepęs prieskonis buvo cinamonas.


Inetos iš Gamyklėlės patiekalas, pavadinimu "Velniški kąsneliai", o įkvepiantis prieskonis - uoginė paprika. Va šitas pyragas buvo vienas iš mano favoritų. Šiaip nesu aštraus maisto mėgėja, bet tas šokodinis pyragas...su vėliau išryškėjančiu aštrumu buvo tiesiog wow. Ir aš niekad negalvojau, kad toks švelnus daiktas kaip šokoladas gali derėti su tokiu aštriu pipiru. O pasirodo, dera.


O toliau Indrės iš Gėrimų ir Patiekalų Magijos anyžinis pyragas "Ana Ižė", kuris man taip pat buvo labai labai, ir dar su sproginėjančiais lazdyno riešutais ir visuomet gerai nuteikiančiu morkų skoniu. (ar taip Indre, viską gerai pasakiau :) ?"


Dalyvis nr.6 - Skirmantė iš Forelles Receptai, su patiekalu "Žaliai baltas desertas", o Skirmantę įkvepęs prieskonis - bazilikas.


Dalyvis nr.7 - Beata iš Braškės su Pipirais, su patiekalu "Meilės virtieniai". Beatą įkvėpęs prieskonis buvo muskato riešutas.
Toliau eilėje prie viryklių rikiavosi Viktorija iš Receptų Medžio, su absuliučiai fantastišku pomidorų ir imbiero padažu. Mano galva, šiame padaže viskas derėjo tobulai - ir imbiero aitrumas, ir pomidoriškas švelnumas. Šis patiekalas dar tą patį vakarą mintyse buvo įrašytas į mano must do sąrašą.
Renata iš Sezoninės Virtuvės su patiekalu "Aštrioji braškių pintinėlė", o Renatos prieskonis - juodieji pipirai.
Ir galiausiai tinklaraščio Kiaunės Reikaliukai autorė Lina su patiekalu "Kokosinis debesėlis", o Linos prieskonis - vanilė.
Visus šiuos patiekalus ragavo ir vertino komisija, ir renginio dalyviai. Šių metų patiekalus vertino: „Santa Maria“ produktų vadovas Artūras Braslauskas, kulinarinės laidos „Bilo receptai“ vedėjas Gidonas Šapiro-Bilas, „Kulinarijos studijos“ konditerė Elžbieta Monkevič, šokolado amatininkas, „Chocolate Naive“ šokoladų ir ledų kūrėjas Domantas Užpalis, žurnalo „Virtuvė. Nuo... Iki...“ redaktorė Eglė Aleksandravičiūtė ir „Electrolux“ pardavimų vadovas Mantas Danilevičius. O prie patiekalų derančius vynus parinko „Mineralinių vandenų“ vyno ekspertai.
O dabar įdomioji dalis. Kas gi nugalėjo? O nugalėtojai buvo du, nes renginio komisijos ir dalyvių balsai buvo skaičiuojami atskirai. Taigi komisija pirmąją vietą skyrė Beatai ir jos "Meilės virtieniams". Jai atiteko prizas siuprizas - pietūs netrukus į Vilnių atkeliausiančiame Dinner In the Sky. Ar galėtų būti dar geriau :) ? Antroji vieta atiteko Skirmantei, o trečioji... Labai atsiprašau, tikiuosi nieko neįžeisiu, bet tikrai nepamenu trečios vietos laimėtojo. Ir kodėl gi neužsirašiau? O publikos simpatijas pelnė Ineta su fantastišku šokoladiniu pyragu, pagardintu uogiene paprika.
Renginio metu taip pat buvo paskelbti ir geriausi metų tinklaraščiai. Geriausiu metų tinklaraščiu tapo Surfing the World Cuisine, geriausio metų debiuto titulas atiteko tinklaraščiui Vaikai ir Vanilė. O Indrės Gėrimų ir Patiekalų Magija buvo apdovanota kaip aktyviausias metų tinklaraštis. Renginio dalyvius prizais apdalijo „Electrolux“, „Santa Maria“, „Chocolate Naive“ bei „Virtuvė. Nuo.. Iki..." .
Po visos šios dokumentinės dalies norisi pridėti ir šiek tiek savo įspūdžių. Vakaras iš tiesų buvo puikus. Labai smagu buvo pagaliau gyvai pabendrauti su tais žmonėmis, kuriuos jau šiek tiek pažinojau virtualioje erdvėje. Ir nors iš pradžių man buvo tikrai nedrąsu ir jaučiausi keistai, vakarui įsibėgėjus jaučiausi esanti gerų draugų būryje.
Forelle said...
June 3, 2012 at 4:30 PM
Trečią vietą laimėjo Indrė su savo skaniąja Ana ;)
Indrė said...
June 3, 2012 at 4:37 PM
Skaniai viską papasakojai. O trečia vieta man atiteko :)
Septyni virtieniai said...
June 3, 2012 at 4:47 PM
skaičiau aš ir... per barzdą varvėjo... gaila, kad nebuvau. Kokios visos šaunuolės! Sandra, ačiū už reportažą
Sandra said...
June 3, 2012 at 5:50 PM
Man mintyse kažkur kirbėjo, kad Indrė trečioji buvo, bet baisu buvo rašyt, kai ne iki galo įsitikinusi :)
Septyni virtieniai, iš tiesų gaila, kad nebuvai, būtų patikę ;)
Karolina said...
June 3, 2012 at 6:39 PM
Noriu, noriu, noriu salotų! Tikriausia vienintelis patiekalas kurį valgiau du kartus :D bet šiaip viskas buvo laaabai skanu.
Sandra said...
June 3, 2012 at 6:44 PM
Visiškai sutinku Karolina, labai jau sunku buvo tuos balus padalinti, nes tikrai viskas skanu :)
Vilma said...
June 3, 2012 at 7:42 PM
Sandra, graži apžvalga. :) Ir džiugu, kad atėjai, malonu buvo sutikti gyvai.
Sandra said...
June 3, 2012 at 7:47 PM
Ačiū Vilma :)
Viktorija said...
June 3, 2012 at 11:20 PM
Puikus reportažas! Buvo labai smagu gyvai pasimatyti :) Ir dar labai smagu, kad mano pomidorų "uogienė" patiko ;)
Sandra said...
June 3, 2012 at 11:36 PM
Ačiū Viktorija, man taip pat buvo smagu tave sutikti ir pabendrauti :)
surfingtheworldcuisine said...
June 4, 2012 at 11:23 AM
O jau kaip skaniai viskas atrodo! Šaunuoliai, kad dalyvaujat, o aš jums ir toliau pavydėsiu valydamasi prakaitą nuo turkiškos saulės. ufff...
Sandra said...
June 4, 2012 at 11:52 AM
O mes pavydim labai tos turkiškos saulės :) Sveikinimai gavus geriausio tinklaraščio apdovanojimą!