

Tai štai, pagaliau galiu garsiai pasakyti "viskas, atostogos!". Sesija baigėsi. Prasidėjo vasaros džiaugsmai. Nors tiesą sakant, dar sunku patikėti, kad jau tikrai viskas. Nes kai sesija trunka 36 dienas (taip, suskaičiavau), ta laisvė ir laimė tarp knygų kiurksant tokios nepasiekiamos atrodo...
Dienos vėl atgavo vardus ir nebėra vadinamos tik skaičiais. Prieš akis - švarus naujo mėnesio lapas kalendoriuje ir jau pradėtos planuoti vasaros atostogos. Per visą tą laiką ant komodos prisikaupė nemažas kupstas spalvotais lapeliais sužymėtų receptų knygų. Ir pagaliau šiandien galėjau įsisukti į tą stirtą ir išmėginti naują receptą su Mineralinių Vandenų dovanotu baltu vynu. Ačiū jiems, o dabar apie patiekalą.
Prisipažinsiu, kad tikrai nesu joks vyno guru. Man būna arba skanu, arba ne. Va taip. Nenorėdama sugadinti viso reikalo, įlindau į MV puslapį ir pasiskaičiau, prie ko toks vynas tiktų geriausiai. Vištiena! O vištieną mes labai mėgstam, labai. Taigi, čiupau iš krūvos knygą, atsiverčiau nužymėtus puslapius ir ėmiau suktis virtuvėje. Rezultatas pateisino lūkesčius. Farnese Pinot Grigio vynas čia pagyvino visą reikalą, suteikdamas tokio malonaus prieskonio. Sutinku, kad gali išgasdinti stiklinė grietinėlės tokiu metu, kai už lango jau visai tikra vasara. Tačiau patiekalas visiškai neriebus (na, man), tik švelniai kreminis. Ir citrinos sultys čia malonios, gaivios rūštelės suteikia. Taigi verdiktas - patiekalas įtraukiamas į nuolat gaminamų sąrašą!
Dienos vėl atgavo vardus ir nebėra vadinamos tik skaičiais. Prieš akis - švarus naujo mėnesio lapas kalendoriuje ir jau pradėtos planuoti vasaros atostogos. Per visą tą laiką ant komodos prisikaupė nemažas kupstas spalvotais lapeliais sužymėtų receptų knygų. Ir pagaliau šiandien galėjau įsisukti į tą stirtą ir išmėginti naują receptą su Mineralinių Vandenų dovanotu baltu vynu. Ačiū jiems, o dabar apie patiekalą.
Prisipažinsiu, kad tikrai nesu joks vyno guru. Man būna arba skanu, arba ne. Va taip. Nenorėdama sugadinti viso reikalo, įlindau į MV puslapį ir pasiskaičiau, prie ko toks vynas tiktų geriausiai. Vištiena! O vištieną mes labai mėgstam, labai. Taigi, čiupau iš krūvos knygą, atsiverčiau nužymėtus puslapius ir ėmiau suktis virtuvėje. Rezultatas pateisino lūkesčius. Farnese Pinot Grigio vynas čia pagyvino visą reikalą, suteikdamas tokio malonaus prieskonio. Sutinku, kad gali išgasdinti stiklinė grietinėlės tokiu metu, kai už lango jau visai tikra vasara. Tačiau patiekalas visiškai neriebus (na, man), tik švelniai kreminis. Ir citrinos sultys čia malonios, gaivios rūštelės suteikia. Taigi verdiktas - patiekalas įtraukiamas į nuolat gaminamų sąrašą!


Vištienai su baltojo vyno padažu reikės:
pagaminta pagal J.Oliver "Jamie Oliverio ministerija" p. 34 // Alma Littera 2010
2 vištos krūtinėlių (apie 500g)
1 poro
200ml grietinėlės
saujos pievagrybių
taurės sauso balto vyno
gumulo sviesto kepimui
šviežių čiobrelių
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
200g ilgagrūdžių ryžių
1 citrinos
Gaminame:
Pirmiausia, užkaičiame puodą vandens, užvirusį pasūdome ir verdame ryžius pagal gamintojo instrukcijas. Kol ryžiai virs, imamės troškinio.
Supjaustome poro šviesiąją dalį pusžiedžiais. Į įkaitintą keptuvę dedame sviesto, suberiame supjaustytus porus, pilame taurę vyno, beriame druskos ir pipirų. Tuomet uždengiame dangčiu ir leičiame pasitroškinti apie 5 min, kad nugaruotų alkoholis.
Supjaustome poro šviesiąją dalį pusžiedžiais. Į įkaitintą keptuvę dedame sviesto, suberiame supjaustytus porus, pilame taurę vyno, beriame druskos ir pipirų. Tuomet uždengiame dangčiu ir leičiame pasitroškinti apie 5 min, kad nugaruotų alkoholis.
Kol porai troškinasi, supjaustome grybus riekelėmis, sukapojame šviežius čiobrelius ir supjaustome vištieną mažais gabalėliais. Beriame viską į keptuvę, supilame grietinėlę. Palaukiame, kol užvirs, tuomet sumažiname ugnį ir paliekame troškintis apie 10-15min. Prieš tiekdami, išspaudžiame pusės citrinos sultis ir patiekiame kartu su ryžiais. Skanaus!


Anonymous said...
July 27, 2012 at 10:17 AM
Labai skaniai pateikta..o tikiu, kad ir skanu..;)
Kad man kas tokią vakarienę suorganizuotų..;) (čia buvo darbo liaudies burbėjimas, hih;)
l.
Sandra said...
July 27, 2012 at 12:37 PM
Tikrai gardu buvo :)