Ir štai, ji prasidėjo. Vasara. Mums - mėgaujantis keptomis bulvytėmis su šešiais įdomiais padažais, klausantis į skėtį barbenančių lietaus lašų. Tada pliaupiant liūčiai, palindę po viena striuke, bandėm surasti ne tik laisvą, bet ir neaplyjamą staliuką, kad galėtume pažiūrėti paskutines rungtynes. Sėdėjom susisupę į apklotus, gerdami absurdiškai brangią ir beveik beskonę arbatą, bet užtat įsitaisę pirmose eilėse prie ekrano.
O kitą rytą, lietaus lašams vis dar garsiai kaukšint į stoglangius, iškepiau šią granolą. Receptas nustebino. Iki šiol kepdama granolas, niekuomet nedėdavau kokoso drožlių. Kažkaip nesugalvojau. O pasirodo tie kokosai labai malonų aromatą skleidžia tiek kepančioje, tiek jau atvėsusioje granoloje. Na ir žinoma, šokoladas. Su šokoladu nieko negalima sugadint. Garbės žodis.
Šokoladinei granolai reikės:
500g avižinių dribsnių
50-60g migdolų plokštelių
100g kokoso drožlių
100g migdolų
2 šaukštų geros kokybės kakavos
180ml skysto medaus
60ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų, bet galima ir kitokio, pvz.alyvuogių, bet tik ne extra virgin)
Gaminame:
Imam didelį dubenį ir suberiam visu sausus produktus, išmaišom. Atskirame inde sumaišom medų ir aliejų, užpilam ant sausų produktų ir gerai išmaišom. Tuomet išklojam sviestiniu (rekomenduoju, nes ant kitokio prilimpa grūdai) kepimo popieriumi kepimo skardą ir išverčiam iš dubens visą mišinį. Šaukštu palyginam, ir šaunam į orkaitę.
Kepsim 160 laipsnių temperatūroje apie 40min. Kepant vis pamaišom, kad visas mišinys tolygiai apskrustų.
Baigusią kepti granolą paliekame atvėsti kepimo skardoje ir tik šaltą suberiame į stiklainius, nes kitaip granola nebus traški. Skanaus!
Pagaminta pagal LLamas valley p.120
Pagaminta pagal LLamas valley p.120
Maisto Diletantė said...
July 9, 2012 at 10:40 AM
Sandra, na šis tai tobulas vasarinis maistas ir į kelionę super pasiimti :)
Sandra said...
July 9, 2012 at 11:16 PM
Ir dar skanu labai :)
Disney's Hidden Magic said...
October 20, 2023 at 3:44 AM
Hi nice readinng your blog
Disney's Hidden Magic said...
November 25, 2023 at 11:58 AM
Hi nice reading your blogg