skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Savojos kopūstų salotos su nektarinais

Monday, July 30, 2012
DSC_4247ps DSC_4183ps
Taigi, aš pasiduodu.

Šiaip jau esu žmogus, valgantis mėsą visur ir visada, visokiu oru ir visais metų laikais. Savaitgaliais ir darbo dienomis. Ir ne, aš su niekuo nesusilažinau, tiesiog taip buvo visad. Iki praėjusios savaitės. O tai reiškia, kad yra tikrai karšta. Todėl valgau salotas. Ir nemiegu naktimis, o paryčiais keliauju į miestą, nes kiek gi galima drybsot lovoj, jei vis tiek nesimiega. Tai va. Esminiai pokyčiai. 

Šitos salotos man patinka tuo, kad jose daaaaug kopūstų ir dar spalvotų. Savojos kopūstą galima keisti paprastu baltagūžiu, o jei nemėgstate garstyčių pasigaminkite jogurtinį padažą. Tuomet raudonojo vyno actą dar pakeiskite baltojo vyno actu ir viskas. Aha, ir dar - rekomenduoju salotoms naudoti prinokusius nektarinus. Tokių parduotuvėse rasti sunkoka, todėl nusipirktus tiesiog palaikykite namie kelias dienas, kol taps minkštučiai. Patikėkite, su prinokusiais ir vargo mažiau (lengviau atskirti kauliuką), ir gerokai skaniau. Ir prašau nesijuokit, bet aš tikrai nežinau, kaip gražiai lietuviškai vadinas tas violetinis kopūstas... Gal kas pagelbės?

DSC_4183ps DSC_4254ps
Savojos kopūstų salotoms su nektarinais reikės:

salotoms:

ketvirtadalio savojos kopūsto

ketvirtadalio purpurinio kopūsto

2 nektarinų

poros šaukštų migdolų riekelių


padažui:

3 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukšto raudonojo vyno acto

1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių

druskos ir pipirų pagal skonį


Gaminame:
Savojos kopūstą ir purpurinį kopūstą supjaustome plonomis riekelėmis. Nektarinus pjauname per pusę, išimame kauliuką ir supjaustome riekelėmis. Padažui skirtus produktus po vieną supilame į dubenį nuolat maišydami šluotele. Į dubenį dedame salotas, užpilame padažu, apibarstome migdolų riekelėmis ir viską išmaišome. Skanaus!

Pagaminta pagal Roost

Posted by Sandra at 15:57
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, padažas, salotos

8 comments:

  1. Ineta said...

    July 31, 2012 at 3:59 PM

    Na kaip skaniai atrodo! super:) Noreciau ir as taip kaisti, kad salotas tik valgyciau:D nes dabar sedziu sau ir gurksnoju arbata, kad nesusalciau:D

  2. Sandra said...

    July 31, 2012 at 4:23 PM

    Na čia praeitą savaitę labiau kepiau :) O kur čia jau taip šalta :) ?

  3. Vita said...

    August 1, 2012 at 11:13 PM

    Kreipiausi į VLKK, tai patarė konsultuotis su botanikais. Va taip... Bent stengiausi;)
    P. S. Kai tokios nuotraukos, tai ir be pavadinimų suvalgyčiau :)

  4. Sandra said...

    August 1, 2012 at 11:38 PM

    Vita, net nesitikėjau, kad kažkas taip stengsis. Oho! Likau sužavėta :) O salotos man labai patinka, kviečiu bandyti, net ir nežinant to kopūsto pavadinimo :)

  5. Anonymous said...

    August 2, 2012 at 9:00 AM

    kopūstai - gerai. karščiai - GERIAUSIA :) Dievinu vasarą ir nekenčiu mėsos. Bet Tušaunuole, Sandra,. Žaviuosi Tavo mintimis ir nuotraukomis :)

  6. Sandra said...

    August 2, 2012 at 2:51 PM

    Dabar visą dieną šypsosiuos tokio komentaro sulaukusi :) Ačiū!

  7. Vilma said...

    August 25, 2012 at 12:11 PM

    Fantastinė salotų nuotrauka!

  8. Sandra said...

    August 25, 2012 at 6:57 PM

    Vilma, ačiū labai :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ▼  July (4)
      • Tamsi tamsi (šokoladinė) granola
      • Tagliatelle su voveraitėmis
      • Šokoladiniai keksiukai su vyšniomis
      • Savojos kopūstų salotos su nektarinais
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.