skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Tamsi tamsi (šokoladinė) granola

Friday, July 6, 2012
DSC_9574ps Chocolate granolla
Ir štai, ji prasidėjo. Vasara. Mums - mėgaujantis keptomis bulvytėmis su šešiais įdomiais padažais, klausantis į skėtį barbenančių lietaus lašų. Tada pliaupiant liūčiai, palindę po viena striuke, bandėm surasti ne tik laisvą, bet ir neaplyjamą staliuką, kad galėtume pažiūrėti paskutines rungtynes. Sėdėjom susisupę į apklotus, gerdami absurdiškai brangią ir beveik beskonę arbatą, bet užtat įsitaisę pirmose eilėse prie ekrano. 

O kitą rytą, lietaus lašams vis dar garsiai kaukšint į stoglangius, iškepiau šią granolą. Receptas nustebino. Iki šiol kepdama granolas, niekuomet nedėdavau kokoso drožlių. Kažkaip nesugalvojau. O pasirodo tie kokosai labai malonų aromatą skleidžia tiek kepančioje, tiek jau atvėsusioje granoloje. Na ir žinoma, šokoladas. Su šokoladu nieko negalima sugadint. Garbės žodis. 

Chocolate granolla Chocolate granolla
Šokoladinei granolai reikės:

500g avižinių dribsnių

50-60g migdolų plokštelių

100g kokoso drožlių

100g migdolų

2 šaukštų geros kokybės kakavos

180ml skysto medaus

60ml aliejaus (naudojau saulėgrąžų, bet galima ir kitokio, pvz.alyvuogių, bet tik ne extra virgin)

Gaminame:
Imam didelį dubenį ir suberiam visu sausus produktus, išmaišom. Atskirame inde sumaišom medų ir aliejų, užpilam ant sausų produktų ir gerai išmaišom. Tuomet išklojam sviestiniu (rekomenduoju, nes ant kitokio prilimpa grūdai) kepimo popieriumi kepimo skardą ir išverčiam iš dubens visą mišinį. Šaukštu palyginam, ir šaunam į orkaitę. 

Kepsim 160 laipsnių temperatūroje apie 40min. Kepant vis pamaišom, kad visas mišinys tolygiai apskrustų. 

Baigusią kepti granolą paliekame atvėsti kepimo skardoje ir tik šaltą suberiame į stiklainius, nes kitaip granola nebus traški. Skanaus!

Pagaminta pagal LLamas valley p.120

DSC_9584ps DSC_9875ps
Posted by Sandra at 11:40
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: pusryčiams, saldūs kepiniai

4 comments:

  1. Maisto Diletantė said...

    July 9, 2012 at 10:40 AM

    Sandra, na šis tai tobulas vasarinis maistas ir į kelionę super pasiimti :)

  2. Sandra said...

    July 9, 2012 at 11:16 PM

    Ir dar skanu labai :)

  3. Disney's Hidden Magic said...

    October 20, 2023 at 3:44 AM

    Hi nice readinng your blog

  4. Disney's Hidden Magic said...

    November 25, 2023 at 11:58 AM

    Hi nice reading your blogg

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ▼  July (4)
      • Tamsi tamsi (šokoladinė) granola
      • Tagliatelle su voveraitėmis
      • Šokoladiniai keksiukai su vyšniomis
      • Savojos kopūstų salotos su nektarinais
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.