skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Vištiena, kepta su ožkos sūriu. Ir truputis rudens

Friday, January 6, 2012
Mano dienos šiuo metu daugiau mažiau panašios. Galvoje minčių raizgalynė. Padorų sakinį suregzti darosi sunku, kai esi miegojęs kokias keturias valandas. Liežuvis neklauso, bet nesijaučiu nelaiminga. Norisi eiti, daryti. Nesinori sustoti. Nei jei tie mano darymai maži. Nusipirkti rankinę. Ką nors nuveikti su šaldytuve gulinčia višta. Nunešti knygas į biblioteką. Paskanauti šviežių croissants. Įgyvendinau beveik viską. Net apsnūdusį rudenį nufotografavau. Liko tik pasidalinti.


Vištienai su ožkos sūriu ir čiobreliais reikės:
pagaminta pagal Good Food 101 One-pot Dishes p.48 // Random House 2006

3 vištos ketvirčių
100g ožkos sūrio
300g smulkiavaisių pomidorų
alyvuogių aliejaus
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
šlakelio balto vyno
saujos džiovintų čiobrelių

Gaminame:
Ožkos sūrį dedame į dubenį ir sumaišome su keliais šaukštais džiovintų čiobrelių. Vištos ketvirčius įtriname druska ir juodaisiais pipirais, atlaisviname odelę ir po ja rankomis pakišame ožkos sūrio. Paspaudžiame, gražiai išlyginame ir dedame ketvirčius į kepimo indą. 

Pomidorus pjauname per pusę ir išdėliojame kepimo inde aplink vištos ketvirčius. Viską apšlakstome aliejumi ir, jei turim,  baltu vynu, pabarstome čiobreliais. Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Skanaus!

Beje, šiam receptui galima naudoti ir vištos krūtinėlę. Viską darysime taip pat, tik krūtinėlę įpjausime per vidurį išilgai ir ožkos sūrį dėsime į vidų. 


Posted by Sandra at 18:59
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, paukštienos patiekalai, savaitgalio pietūs

4 comments:

  1. Anonymous said...

    January 6, 2012 at 10:42 PM

    Man ji atrodo dar siek tiek nedakepusi :(

  2. Indrė said...

    January 6, 2012 at 10:44 PM

    Skamba skaniai, bet mini problema - ne filė nevartoja mano mieliausias :D bet sau kada prie progos manau pasigaminsiu :)

  3. Indrė said...

    January 6, 2012 at 10:55 PM

    Hehe dabar daskaičiau, kad tiks ir filė - whoop whoop :)

  4. Sandra said...

    January 6, 2012 at 11:11 PM

    Anonimui, višta buvo iškepusi, tikrai :)

    Indre, laukiu atsiliepimų išbandžius :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ▼  January (7)
      • Vištiena, kepta su ožkos sūriu. Ir truputis rudens
      • Makaronai su jautiena ir daržovėmis
      • Vyšnių ir migdolų keksiukai
      • Švieži fettuccini su kumpio ir apelsinų padažu
      • Citrusinis pyragas su papuošimais
      • Žiemos pasakos ir sausainiai su uogiene
      • Makaronai su brokoliais ir pesto padažu
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.