skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Žiemos pasakos ir sausainiai su uogiene

Sunday, January 29, 2012
 

Po ilgai trukusio priverstinio sėdėjimo namie, dabar man norisi gamtos. Daug. Ir visai nesvarbu, kad taip šalta, kad rizikuoju pavirsti ledo kubeliu. Man norisi gamtos. Todėl vieną šeštadienio rytą apsivilkau viską, ką turiu ir iškeliavom gamtos ieškoti. Buvo pašėlusiai smagu braidyti po sniego pusnis, berti snaiges nuo eglių šakų ir spėlioti, kuris anksčiau praras pojūčius visose galūnėse. O ten taip gražu - žydras krištolinis dangus, visiška tyla miško glūdumoje ir kartais pavyksta pamatyti, kaip neišlaikydamos sniego naštos šakos suvirpa ir pažeria žemėn tūkstančius purių snaigių...

O grįžus namo kas gali būti geriau už puodeliį kvapnios arbatos ir minkštus sausainius su vasaros prisiminimų kupina uogiene...


Sausainiams su uogiene reikės:
pagaminta pagal 101 Cookbooks

360ml miltų
160ml medaus
80g sviesto
180ml avižinių dribsnių
žiupsnelio druskos
1 citrinos žievelės
pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
mėgstamos uogienės

Gaminame:
Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje. Medų šiek tiek pašildome, kad būtų skystas ir sumaišome su sviestu, vanilės ekstraktu su citrinos žievele. Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir avižiniais dribsniais. Supilame sausus produktus į sviesto ir medaus mišinį, išmaišome.

Tešlą galime palaikyti šaldytuve apie 30min, kad taptų standesnė, tuomet sausainiai ne taip labai plėsis kepant. Suformuojame rutuliukus iš tešlos, dedame juos ant skardos, išlotos kepimo popieriumi, įspaudžiame duobutes ir pridedame į jas uogienės. Kepame sausainius 180 laipsnių temperatūroje apie 15min, kol paruduos krašteliai. Paliekame atvėsti skardoje ir ragaujame. Skanaus!

Posted by Sandra at 12:39
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: saldūs kepiniai, sausainiai

0 comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ▼  January (7)
      • Vištiena, kepta su ožkos sūriu. Ir truputis rudens
      • Makaronai su jautiena ir daržovėmis
      • Vyšnių ir migdolų keksiukai
      • Švieži fettuccini su kumpio ir apelsinų padažu
      • Citrusinis pyragas su papuošimais
      • Žiemos pasakos ir sausainiai su uogiene
      • Makaronai su brokoliais ir pesto padažu
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.