Po ilgai trukusio priverstinio
sėdėjimo namie, dabar man norisi gamtos. Daug. Ir visai nesvarbu, kad
taip šalta, kad rizikuoju pavirsti ledo kubeliu. Man norisi gamtos.
Todėl vieną šeštadienio rytą apsivilkau viską, ką turiu ir iškeliavom gamtos ieškoti. Buvo pašėlusiai smagu braidyti po sniego pusnis, berti snaiges nuo eglių šakų ir spėlioti, kuris anksčiau praras
pojūčius visose galūnėse. O ten taip gražu - žydras krištolinis dangus, visiška tyla miško glūdumoje ir kartais pavyksta pamatyti, kaip neišlaikydamos sniego naštos šakos suvirpa ir pažeria žemėn tūkstančius purių snaigių...
Sausainiams su uogiene reikės:
pagaminta pagal 101 Cookbooks
360ml miltų
160ml medaus
80g sviesto
180ml avižinių dribsnių
žiupsnelio druskos
1 citrinos žievelės
pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
mėgstamos uogienės
Gaminame:
Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje. Medų šiek tiek pašildome, kad būtų skystas ir sumaišome su sviestu, vanilės ekstraktu su citrinos žievele. Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir avižiniais dribsniais. Supilame sausus produktus į sviesto ir medaus mišinį, išmaišome.
Tešlą galime palaikyti šaldytuve apie 30min, kad taptų standesnė, tuomet sausainiai ne taip labai plėsis kepant. Suformuojame rutuliukus iš tešlos, dedame juos ant skardos, išlotos kepimo popieriumi, įspaudžiame duobutes ir pridedame į jas uogienės. Kepame sausainius 180 laipsnių temperatūroje apie 15min, kol paruduos krašteliai. Paliekame atvėsti skardoje ir ragaujame. Skanaus!
pagaminta pagal 101 Cookbooks
360ml miltų
160ml medaus
80g sviesto
180ml avižinių dribsnių
žiupsnelio druskos
1 citrinos žievelės
pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
mėgstamos uogienės
Gaminame:
Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje. Medų šiek tiek pašildome, kad būtų skystas ir sumaišome su sviestu, vanilės ekstraktu su citrinos žievele. Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir avižiniais dribsniais. Supilame sausus produktus į sviesto ir medaus mišinį, išmaišome.
Tešlą galime palaikyti šaldytuve apie 30min, kad taptų standesnė, tuomet sausainiai ne taip labai plėsis kepant. Suformuojame rutuliukus iš tešlos, dedame juos ant skardos, išlotos kepimo popieriumi, įspaudžiame duobutes ir pridedame į jas uogienės. Kepame sausainius 180 laipsnių temperatūroje apie 15min, kol paruduos krašteliai. Paliekame atvėsti skardoje ir ragaujame. Skanaus!
0 comments: