Mano dienos šiuo metu daugiau mažiau panašios. Galvoje minčių raizgalynė. Padorų sakinį suregzti darosi sunku, kai esi miegojęs kokias keturias valandas. Liežuvis neklauso, bet nesijaučiu nelaiminga. Norisi eiti, daryti. Nesinori sustoti. Nei jei tie mano darymai maži. Nusipirkti rankinę. Ką nors nuveikti su šaldytuve gulinčia višta. Nunešti knygas į biblioteką. Paskanauti šviežių croissants. Įgyvendinau beveik viską. Net apsnūdusį rudenį nufotografavau. Liko tik pasidalinti.
Vištienai su ožkos sūriu ir čiobreliais reikės:
pagaminta pagal Good Food 101 One-pot Dishes p.48 // Random House 2006
3 vištos ketvirčių
100g ožkos sūrio
300g smulkiavaisių pomidorų
alyvuogių aliejaus
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
šlakelio balto vyno
saujos džiovintų čiobrelių
Gaminame:
Ožkos sūrį dedame į dubenį ir sumaišome su keliais šaukštais džiovintų čiobrelių. Vištos ketvirčius įtriname druska ir juodaisiais pipirais, atlaisviname odelę ir po ja rankomis pakišame ožkos sūrio. Paspaudžiame, gražiai išlyginame ir dedame ketvirčius į kepimo indą.
Pomidorus pjauname per pusę ir išdėliojame kepimo inde aplink vištos ketvirčius. Viską apšlakstome aliejumi ir, jei turim, baltu vynu, pabarstome čiobreliais. Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Skanaus!
Beje, šiam receptui galima naudoti ir vištos krūtinėlę. Viską darysime taip pat, tik krūtinėlę įpjausime per vidurį išilgai ir ožkos sūrį dėsime į vidų.
Anonymous said...
January 6, 2012 at 10:42 PM
Man ji atrodo dar siek tiek nedakepusi :(
Indrė said...
January 6, 2012 at 10:44 PM
Skamba skaniai, bet mini problema - ne filė nevartoja mano mieliausias :D bet sau kada prie progos manau pasigaminsiu :)
Indrė said...
January 6, 2012 at 10:55 PM
Hehe dabar daskaičiau, kad tiks ir filė - whoop whoop :)
Sandra said...
January 6, 2012 at 11:11 PM
Anonimui, višta buvo iškepusi, tikrai :)
Indre, laukiu atsiliepimų išbandžius :)