Nebus nei labai ilgo senųjų metų aprašymo, nei verksmingo jų gailėjimo. Nebus ir pasižadėjimų naujiesiems. Tiesiog pasakysiu, kad anie buvo kitokie ir buvo geri.
Grižtam čia. Keista, bet nepamenu, kada paskutinį kartą tikrai rimtai švenčiau naujuosius. Gal kad studijuojant tapo įprasta, kad naujieji man prasideda po sesijos, tai reiškia sausio pabaigoje. Ir šį kartą bus viskas kaip anksčiau: taurė šampano laikrodžiui mušant paskutinius dūžius, greitas pakšt į skruostą švenčiantiems ir knygos knygos knygos...
O retas pertraukėles prie kavos puodelio saldinu riekele duonos ir uogiene. Apie kurią buvau visai pamiršus, kol brangusis nuobodžiaudamas neįlindo į spintelę ir rodydamas į keistos rudos masės pilną stiklainį nepaklausė "kas čia?". O čia mano uogienė, kurią viriau vasarą, prisipirkusi už pusę kainos parduodamų slyvų ir norėdama ko nors kitokio, nes slyvų ir gvazdikėlių derivatas jau buvo užėmęs didžiąją uogienių lentynos dalį. Toli ieškoti nereikėjo, nes viename "Virtuvė Nuo...Iki..." numerių puikavosi slyvų ir kakavos uogienės receptas.
Slyvų ir kakavos uogienei reikės:
pagaminta pagal "Virtuvė Nuo...Iki..." 8 (27)
1kg slyvų
300-500g uogienių cukraus priklausomai nuo to, kokio saldumo norite
1 vanilės ankšties
3-4 šaukštų kakavos (naudojau 98 proc.stiprumo)
Gaminame:
Slyvas nuplauname, pjauname pusiau ir išimame kauliukus. Slyvas suberiame į puodą, sutriname plaktuvu iki tyrelės, beriame cukrų ir užverdame. Sumažiname ugnį, įdedame išilgai pusiau perpjautą vanilės ankštį, beriame kakavą ir išmaišome. Paverdame ant vidutinės ugnies apie 15-20min. Jei uogienė bus labai tiršta, įpilame stiklinę vandens. Baigus virti, išimame vanilės ankštį ir išpilstome į sterilius indelius. Skanaus!
Zviro said...
December 28, 2011 at 7:02 PM
o koks skonis ? nes kakavos kazkaip nlb isivaizduoju:)
Sandra said...
December 28, 2011 at 9:49 PM
Skonis įdomus toks, man šiek tiek primena nutella kremą. Nėra labai saldi uogienė ir nėra kažkoks keistas skonis, malonus toks, tik sunku apibūdinti :) Bet svarbu dėti gerą kakavą, patartina 98proc, nes su ta nesquik neišeis.