skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Slyvų ir kakavos uogienė ir dar šis bei tas

Wednesday, December 28, 2011
Nebus nei labai ilgo senųjų metų aprašymo, nei verksmingo jų gailėjimo. Nebus ir pasižadėjimų naujiesiems. Tiesiog pasakysiu, kad anie buvo kitokie ir buvo geri.


Vos nepamiršau, dar buvo kelionė. Iš kelionės nuotraukų tai buvo ir anksčiau, bet va apie kavinę ir nepapasakojau. Dabar susiėmiau, kad ne per daugiausiai ir žinau, o tik tai, kad ji įsikūrusi anksčiau veikusiame kino teatre. O vakarais ir dabar rodomi kino filmai dižiuliame ekrane. Taip, nekokia iš manęs maitinimo įstaigų apžvalgininkė, bet jūs patys pažiūrėkit, kaip čia viskas gražu... Nors buvau aš ten vos pusvalandį ir ragavau tik kavą, ta retro nuotaika lydėjo dar ilgai. Kur visa tai? MažameViandeno miestelyje Luksemburgo pasienyje. Jei būsit, būtinai užeikit.


Grižtam čia. Keista, bet nepamenu, kada paskutinį kartą tikrai rimtai švenčiau naujuosius. Gal kad studijuojant tapo įprasta, kad naujieji man prasideda po sesijos, tai reiškia sausio pabaigoje. Ir šį kartą bus viskas kaip anksčiau: taurė šampano laikrodžiui mušant paskutinius dūžius, greitas pakšt į skruostą švenčiantiems ir knygos knygos knygos...


O retas pertraukėles prie kavos puodelio saldinu riekele duonos ir uogiene. Apie kurią buvau visai pamiršus, kol brangusis nuobodžiaudamas neįlindo į spintelę ir rodydamas į keistos rudos masės pilną stiklainį nepaklausė "kas čia?". O čia mano uogienė, kurią viriau vasarą, prisipirkusi už pusę kainos parduodamų slyvų ir norėdama ko nors kitokio, nes slyvų ir gvazdikėlių derivatas jau buvo užėmęs didžiąją uogienių lentynos dalį. Toli ieškoti nereikėjo, nes viename "Virtuvė Nuo...Iki..." numerių puikavosi slyvų ir kakavos uogienės receptas.


Slyvų ir kakavos uogienei reikės:
pagaminta pagal "Virtuvė Nuo...Iki..." 8 (27)

1kg slyvų
300-500g uogienių cukraus priklausomai nuo to, kokio saldumo norite
1 vanilės ankšties
3-4 šaukštų kakavos (naudojau 98 proc.stiprumo)

Gaminame:
Slyvas nuplauname, pjauname pusiau ir išimame kauliukus. Slyvas suberiame į puodą, sutriname plaktuvu iki tyrelės, beriame cukrų ir užverdame. Sumažiname ugnį, įdedame išilgai pusiau perpjautą vanilės ankštį, beriame kakavą ir išmaišome. Paverdame ant vidutinės ugnies apie 15-20min. Jei uogienė bus labai tiršta, įpilame stiklinę vandens. Baigus virti, išimame vanilės ankštį ir išpilstome į sterilius indelius. Skanaus!

Posted by Sandra at 15:05
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: atsargos žiemai, dovanos iš virtuvės, džemas

2 comments:

  1. Zviro said...

    December 28, 2011 at 7:02 PM

    o koks skonis ? nes kakavos kazkaip nlb isivaizduoju:)

  2. Sandra said...

    December 28, 2011 at 9:49 PM

    Skonis įdomus toks, man šiek tiek primena nutella kremą. Nėra labai saldi uogienė ir nėra kažkoks keistas skonis, malonus toks, tik sunku apibūdinti :) Bet svarbu dėti gerą kakavą, patartina 98proc, nes su ta nesquik neišeis.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ▼  December (9)
      • Kalėdų receptai: meduolinis pyragas obuolių viršum
      • Kalėdų receptai: karštas šokoladas
      • Su porais ir šonine kepta vištienos krūtinėlė
      • Kalėdų receptai: dovanoti skirtas aliejus su pries...
      • Kalėdų receptai: meduoliniai sausainiai
      • Citrinų pyragas su aguonomis
      • Kalėdų receptai: paskutinės minutės dovanos
      • Belaukiant. . .
      • Slyvų ir kakavos uogienė ir dar šis bei tas
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.