skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Kalėdų receptai: dovanoti skirtas aliejus su prieskoninėmis žolelėmis

Monday, December 12, 2011
Kiekvienais metais, gruodžiui tik imus skaičiuoti pirmąsias dienas, pradėdavau džiaugsmingai žioplinėti po parduotuves, ieškodama dovanų namiškiams. Kodėl visu mėnesiu anksčiau? Nes man labai nepatinka paskutinėmis dienomis nusidriekiančios kilometrinės eilės prie kasų, iššluoti prekystaliai ir besistumdančių  suirzusių pirkėjų minios, vedamos tik vieno tikslo - pirkti. Man toks masinis pirkimas "iš reikalo" niekuomet nebuvo prie širdies. Todėl kone visą mėnesį skirdavau dovanų paieškai, stengdamasi kiek galima labiau sužavėti gavėją ir rasti tai, kas būtent tam žmogui patiktų.


Tačiau šiemet nusprendžiau maištauti, nepasiduoti visuotinei vartotojiškumo manijai ir dovanoti ką nors home made. O kadangi nemoku piešti, drožinėti ar megzti, tai nusprendžiau, kad šiemet kalėdų dovanomis taps mano pačios gaminti kepiniai - sausainiai, pyragai, duonelės, vasarą virtos uogienės. Šį tą įsigyti vis dėlto teks, kad ir pvz.arbatas ir kavas. Mielai ir pati prisidžiovinčiau, bet čia jau iššūkis vėlesniam laikui, kai suaugsiu ir išmoksiu tinkamai žoleles rinkti. O kol kas bus gerai ir pirktinės.

Taigi sumaniau paruošti kelis didesnius ir kelis mažesnius tokių dovanų rinkinėlius, kurių visų sudėtis turėtų būti skirtinga. Tačiau pagrindinis komponetas žinoma yra meduoliniai sausainiai (receptas vėliau).




Idėjų, kaip suvynioti tokias dovanas turbūt rasite devynias galybes, tačiau mano planas gana paprastas, tik įgyvendinti jam prireikė laiko, nes pasirodo nėra taip lengva rasti paprastą rudą vyniojamąjį popierių be jokių angeliukų ir eglučių, o medžiodama maišelius sausainiams tikriausiai visą miestą išnaršiau. Bet dabar pasiruošimai baigti, visos reikiamos priemonės drybso svetainėje ant stalo tik ir laukdamos, kada gi bus panaudotos. Todėl ilgai nelaukus pirmasis dovanoti skirtas receptas - dviejų rūšių aliejus su prieskoninėmis žolelėmis.

Aliejui su rozmarinais reikės:
pagaminta pagal "Dovanos iš virtuvės" p.146 // Laisvos valandos 2010

300ml alyvuogių aliejaus
2-3 šakelių šviežių rozmarinų arba čiobrelių

Gaminame:
Į butelį, kuriame ir dovanosime aliejų, sudedame rozmarinų arba čiobrelių šakeles. Puode ant silpnos ugnies pašildome aliejų ir supilame į butelį ant žolelių. Užkemšame ir laikome vėsioje vietoje apie 2 savaites iki dovanojimo. Tokį aliejų vartoti galima keletą mėnesių.


***

Aliejui su bazilikais ir saulėje džiovintais pomidorais reikės:
pagaminta pagal "Dovanos iš virtuvės" p.148 // Laisvos valandos 2010

500ml alyvuogių aliejaus
25g šviežių bazilikų
4 puselių saulėje džiovintų pomidorų

Gaminame:
Į stiklainį sudedame per pusę perpjautas pomidorų puseles ir bazilikų šakeles. Užpilame aliejumi, sandariai uždarome ir gerai sukratome. Laikome vėsioje tamsioje vietoje 2 savaites, kasdien vis pakratydami stiklainį. Prieš dovanodami aliejų perkošiame, supilame į dovanoti paruoštą butelį, įmetame šakelę bazilikų ir kelias pomidorų puseles.

Posted by Sandra at 16:20
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, Kalėdų receptai

2 comments:

  1. Julija said...

    December 13, 2011 at 3:49 AM

    Labai pritariu tau. Aš šiemet dovanosiu savo gamybos saldainius. Man visada miela, kai mano gaminiai pradžiugina žmones :)

  2. Sandra said...

    December 13, 2011 at 12:42 PM

    Puiku! Saldainiai mano kitų metų planas :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ▼  December (9)
      • Kalėdų receptai: meduolinis pyragas obuolių viršum
      • Kalėdų receptai: karštas šokoladas
      • Su porais ir šonine kepta vištienos krūtinėlė
      • Kalėdų receptai: dovanoti skirtas aliejus su pries...
      • Kalėdų receptai: meduoliniai sausainiai
      • Citrinų pyragas su aguonomis
      • Kalėdų receptai: paskutinės minutės dovanos
      • Belaukiant. . .
      • Slyvų ir kakavos uogienė ir dar šis bei tas
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.