Tai yra skanu. Tai yra taip skanu, kad kai gaminau pirmą kartą visą pakelį taip paruoštų makaronų suvalgiau viena pati. Labai tikėtina, kad jums irgi taip nutiks. Ir žinau, kad čia nėra nieko ypatingo. Tiesiog švieži makaronai (būtinai būtinai švieži, nes su džiovintais skonis visai ne toks), truputis kumpio sodriame grietinėlės padaže ir apelsino sultys, kurių galima ir nedėti jei nenorite, bet jos suteikia malonų ir netikėtą prieskonį. O visa tai kartu yra tiesiog...niam...
Šviežiems fettuccini su kumpio ir apelsinų padažu reikės:
pagaminta pagal Epicurious
pakelio šviežių makaronų
1 apelsino
kumpio (naudojau pancetta)
grietinėlės
sviesto kepimui
tarkuoto parmezano
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
Gaminame:
Makaronus išverdame pagal gamintojo instrukcijas pasūdytame vandenyje. Sviestą ištirpiname keptuvėje, kumpį supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais ir pakepiname. Pilame grietinėlę, išspaudžiame apelsino sultis, nutarkuojame žievelę, išmaišome ir minutę kitą patroškiname. Tuomet sudedame makaronus, išmaišome ir dar šiek tiek pakepiname. Pabarstome pipirais ir tarkuotu sūriu ir patiekiame. Baigta, skanaus!
0 comments: