Žinote, man čia patinka. Patinka važiuojant namo po paskaitų laukti to virpuliuko, kai įžengsiu į virtuvę ir imsiuosi gaminti. Patinka vaikštinėti parduotuvėje, ieškant reikiamų produktų kulinarinams sumanymams įgyvendinti. Kažkodėl, labiau patinka gaminti ne saulėtomis šviesiomis dienomis, kai saulė dangumi ritinėjasi, bet šiek tiek apniukusiomis, rudeniškomis popietėmis. Kažkaip jauku tada, miela ir gera. Patinka su puodeliu kakavos ir gabalėliu kepinuko patogiai įsitaisyti ant sofos, apsimūturiuoti nuolatos šąlančias kojas ir dar kartelį pažiūrėti vieną tų filmų, nors ir šimtąkart matytų, bet vis tiek įdomių. Patinka taip būti, tiesiog čia ir dabar. Dar labiau patinka, kai yra kas valgo su manimi kartu tą mano kepinuką. Tuomet jis daug skanesnis :)
Šokoladiniam pyragui su raudonuoju vynu reikės:
pagaminta pagal 17 and Baking
120g kambario temperaūros sviesto
200g rudojo cukraus
200ml miltų
1 kiaušinio
180ml 95proc. kakavos
180ml 95proc. kakavos
2 arbatinių šaukštelių kepimio miltelių
120g natūralaus jogurto180ml raudonojo vyno
Gaminame:
Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kiaušinį ir išsukame iki vientisos masės. Supilame jogurtą ir kakavą, atsargiai išmaišome. Supilame vyną, išmaišome. Galiausiai supilame miltus su kepimo milteliais ir dar kartelį išmaišome.
Tešlą pilame į duonelės kepimo formą (manoji yra 17cm ilgio ir 11cm pločio), išklotą kepimo popieriumi. Tešlą tolygiai paskirstome ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 60-70min. Pyragui įpusėjus kepti apdengiame folija, kad viršus per daug neapskrustų, o vidus gerai iškeptų.
Iškepusį paliekame atvėsti kepimo formoje. Žinau, lengviau pasakyti nei padaryti, kai toks skanumėlis prieš akis :) Pravėsusį supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir mėgaujamės!
Anonymous said...
October 19, 2011 at 5:05 PM
180ml 95proc. kakavos - čia minty turima sausų miltelių toks kiekis?
Sandra said...
October 19, 2011 at 5:12 PM
Aha, beveik pilna stiklinė :)
Anonymous said...
November 8, 2011 at 11:04 PM
mmmmm kaip gundančiai atrodo;) l.
Sandra said...
November 9, 2011 at 12:41 AM
Aga, skanus jis, tik šokoladiškai sunkus ir tokio savotiško kartumo turi :)