skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Silpnybės ir priklausomybės

Monday, April 25, 2011
Matyt, mane pagavo kaži koks rašymo - gaminimo virusas, kad pastarasias dienas neišlendu iš virtuvės. Tas virusas tokį poveikį turi, kad net šventadienį negaliu ramiai nusėdėti. Veja mane į parduotuvę (per neapsižiūrėjimą išėjau su šlepetėmis, sulaukiau susidomėjusiu žvilgsnių) pirkti bananų, liepia tirpinti šokolado plytelę, laikytą juodai dienai, maišyti tešlą ir kepti pyragą! Tik pamanykite, kokia savivalė. O aš, silpnavalė, pasiduodu. Arba susirgimas sunkaus laipsnio. 


Bet turiu prisipažinti, kad mano silpnybė šokoladiniams pyragams ir pati iš savęs, be jokių virusų gali prikelti vėlų vakarą ir aš tarsi užhipnotizuota kulniuoju į virtuvę. Bet žinote, kas blogiau už šokoladinius pyragus? Sviestiniai rageliai. Va dėl šitų ir tėvynę parduočiau. Man jie tinka visokie - su šokoladu, kaip pakaitalas sumuštinių duonai ar užkandis prie salotų, bet vis dėl to skaniausi vieni. Croissants, žinoma, turi būti iškepti kaip reikiant, su daugybe skylučių ir nuostabiu sviestiniu skoniu, sujaukiančiu mintis. Gal ir gerai, kad dar nemoku jų kepti pati, nes kūno formos taptų sunkiai įsivaizduojamo platumo... Bet apie ką gi aš čia, juk apie šokoladinį pyragą reikia. Tai štai  :)

Šokolado ir bananų pyragui reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food

100g juodojo šokolado
150g sviesto
3 kiaušinių
175g cukraus
175ml miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 bananų

Gaminame:
Pirmiausia ištirpiname šokoladą mikrobangų krosnelėje, kad taptų visiškai skystas ir be gumulėlių. Tuomet sutriname bananus iki vientisos tyrelės. Labiausiai šiam darbui tiktų plaktuvas, bet galima ir šakute. 

Dubenyje ištirpiname sviestą, išsukame jį su cukrumi. Tuomet po vieną įmušame ir išmaišome kiaušinius. Į masę supilame miltus su kepimo milteliais ir dar kartelį išmaišome. Supilame šokoladą ir trintus bananus, išmaišome. 

Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame apie 35-40 min 180 laipsnių temperatūroje. Ar pyragas iškepęs tikriname įsmeigdami medinį pagaliuką. Ištraukus jis turi būti sausas. Baigta, ragaujame :)

Posted by Sandra at 15:07
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, pyragai, saldūs kepiniai

2 comments:

  1. Anonymous said...

    April 25, 2011 at 11:14 PM

    Didžiulė pagarba - už šakutę vietoj plaktuvo;))))!!!
    L.

  2. Sandra said...

    April 25, 2011 at 11:18 PM

    jau išmokau be techikos apsieiti ir pasikliauti rankų darbu :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ▼  April (5)
      • Apelsininis aguonų pyragas
      • Keliautojo užrašai: Praha - Viena - Budapeštas
      • Silpnybės ir priklausomybės
      • Daržovių blyneliai
      • Arbūzo ir fetos bruschetta
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.