Matyt, mane pagavo kaži koks rašymo - gaminimo virusas, kad pastarasias dienas neišlendu iš virtuvės. Tas virusas tokį poveikį turi, kad net šventadienį negaliu ramiai nusėdėti. Veja mane į parduotuvę (per neapsižiūrėjimą išėjau su šlepetėmis, sulaukiau susidomėjusiu žvilgsnių) pirkti bananų, liepia tirpinti šokolado plytelę, laikytą juodai dienai, maišyti tešlą ir kepti pyragą! Tik pamanykite, kokia savivalė. O aš, silpnavalė, pasiduodu. Arba susirgimas sunkaus laipsnio.
Bet turiu prisipažinti, kad mano silpnybė šokoladiniams pyragams ir pati iš savęs, be jokių virusų gali prikelti vėlų vakarą ir aš tarsi užhipnotizuota kulniuoju į virtuvę. Bet žinote, kas blogiau už šokoladinius pyragus? Sviestiniai rageliai. Va dėl šitų ir tėvynę parduočiau. Man jie tinka visokie - su šokoladu, kaip pakaitalas sumuštinių duonai ar užkandis prie salotų, bet vis dėl to skaniausi vieni. Croissants, žinoma, turi būti iškepti kaip reikiant, su daugybe skylučių ir nuostabiu sviestiniu skoniu, sujaukiančiu mintis. Gal ir gerai, kad dar nemoku jų kepti pati, nes kūno formos taptų sunkiai įsivaizduojamo platumo... Bet apie ką gi aš čia, juk apie šokoladinį pyragą reikia. Tai štai :)
Šokolado ir bananų pyragui reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food
100g juodojo šokolado
150g sviesto
3 kiaušinių
175g cukraus
175ml miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 bananų
Gaminame:
Pirmiausia ištirpiname šokoladą mikrobangų krosnelėje, kad taptų visiškai skystas ir be gumulėlių. Tuomet sutriname bananus iki vientisos tyrelės. Labiausiai šiam darbui tiktų plaktuvas, bet galima ir šakute.
Dubenyje ištirpiname sviestą, išsukame jį su cukrumi. Tuomet po vieną įmušame ir išmaišome kiaušinius. Į masę supilame miltus su kepimo milteliais ir dar kartelį išmaišome. Supilame šokoladą ir trintus bananus, išmaišome.
Anonymous said...
April 25, 2011 at 11:14 PM
Didžiulė pagarba - už šakutę vietoj plaktuvo;))))!!!
L.
Sandra said...
April 25, 2011 at 11:18 PM
jau išmokau be techikos apsieiti ir pasikliauti rankų darbu :)