skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Arbūzo ir fetos bruschetta

Saturday, April 30, 2011
Pagaminti šia užkandėlę įkvėpė knyga. O tuomet sekė keli apsilankymai keliuose prekybos centruose bandant surasti arbūzo. Lengva nebuvo, nes teko rinktis iš abejotinos spalvos didelėmis porcijomis supjaustytų arbūzų, bandant išsirinkti kiek galima mažesnį. Aptikusi man tinkantį gabalėlį, čiupau ir nebepaleidau, greitosiomis nuskubėjau iki kasos, nekantraudama atstovėjau eilėje ir grįžusi namo ėmiau gaminti brushetta.


Apskritai, šis užkandis kilęs Italijoje. Dažniausiai gaminamas paskrudintą duoną įtrynus česnaku, pabarsčius druska ir pipirais. Užkandėlės viršus suteikia beribes erdves fantazijai, bet populiariausia Italijoje brushetta su mocarelos sūriu, pomidorais, smulkintais svogūnais ir česnakais, pabarstyta šviežiais baziliko lapeliais. Kadangi bruschetos rūšių yra visokių visokiausių, panaudojimo galimybės tikrai labai plačios: netikėtai užklupusiems svečiams pamaloninti, tingiai vakarienei namie su vyno taure ar savaitgalio pusryčiams. O man šis patiekaliukas šiandien atstos vakarienę :)

Fetos ir arbūzų užkandėlei reikės:
pagaminta pagal "Metai Beatos virtuvėje" p.269 // Žurnalų leidybos grupė 2010

mėgstamo batono (būtent todėl naudojau ilgąjį prancūzišką batoną bagette)
fetos sūrio
kelių šaukštelių grietinės
gabalėlio arbūzo
maltų pipirų arba kitokių mėgstamų pabarstukų


Gaminame:
Fetos sūrį dedame į dubenėlį ir šakute sutriname su keliais šaukšteliais grietinės. Jos reikia tam, kad feta nebebūtų tokia biri ir lengviau būtų galima ją tepti ant duonos. Tačiau jei kur rasite tepamo tipo fetos sūrio, šį punktą praleiskite.

Tuomet atsiriekiame kelias riekeles mėgstamos šviesios duonos, sudedame jas ant kepimo skardos ir pašauname kelioms minutėms į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Duonai apskrudus, tepame fetos ir grietinės mišinį, dedame plonai pjaustyto arbūzo keturkampius, viską apibarstome maltais pipirais ir mėgaujamės!


p.s. produktų proporcijos labai priklauso nuo to, kiek užkandėlių norėsite pasigaminti, todėl konkrečių kiekių ir nenurodžiau.
Posted by Sandra at 20:21
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, užkandžiai

5 comments:

  1. Anonymous said...

    April 30, 2011 at 9:09 PM

    kaip idomiai (ir skaniai zinoma) atrodo :)

  2. Sandra said...

    April 30, 2011 at 9:13 PM

    dekui, skonis irgi labai idomus :)

  3. Renata said...

    May 7, 2011 at 11:28 PM

    Noriu noriu!

  4. Dovile said...

    October 7, 2012 at 8:30 PM

    Labai labai patiko! Aciu uz recepta! Arbuzas ir feta - nuostabus derinys! Istirpo burnoje :)

  5. Sandra said...

    October 7, 2012 at 8:51 PM

    Džiugu, kad patiko :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ▼  April (5)
      • Apelsininis aguonų pyragas
      • Keliautojo užrašai: Praha - Viena - Budapeštas
      • Silpnybės ir priklausomybės
      • Daržovių blyneliai
      • Arbūzo ir fetos bruschetta
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.