Pagaminti šia užkandėlę įkvėpė knyga. O tuomet sekė keli apsilankymai keliuose prekybos centruose bandant surasti arbūzo. Lengva nebuvo, nes teko rinktis iš abejotinos spalvos didelėmis porcijomis supjaustytų arbūzų, bandant išsirinkti kiek galima mažesnį. Aptikusi man tinkantį gabalėlį, čiupau ir nebepaleidau, greitosiomis nuskubėjau iki kasos, nekantraudama atstovėjau eilėje ir grįžusi namo ėmiau gaminti brushetta.
Apskritai, šis užkandis kilęs Italijoje. Dažniausiai gaminamas paskrudintą duoną įtrynus česnaku, pabarsčius druska ir pipirais. Užkandėlės viršus suteikia beribes erdves fantazijai, bet populiariausia Italijoje brushetta su mocarelos sūriu, pomidorais, smulkintais svogūnais ir česnakais, pabarstyta šviežiais baziliko lapeliais. Kadangi bruschetos rūšių yra visokių visokiausių, panaudojimo galimybės tikrai labai plačios: netikėtai užklupusiems svečiams pamaloninti, tingiai vakarienei namie su vyno taure ar savaitgalio pusryčiams. O man šis patiekaliukas šiandien atstos vakarienę :)
Apskritai, šis užkandis kilęs Italijoje. Dažniausiai gaminamas paskrudintą duoną įtrynus česnaku, pabarsčius druska ir pipirais. Užkandėlės viršus suteikia beribes erdves fantazijai, bet populiariausia Italijoje brushetta su mocarelos sūriu, pomidorais, smulkintais svogūnais ir česnakais, pabarstyta šviežiais baziliko lapeliais. Kadangi bruschetos rūšių yra visokių visokiausių, panaudojimo galimybės tikrai labai plačios: netikėtai užklupusiems svečiams pamaloninti, tingiai vakarienei namie su vyno taure ar savaitgalio pusryčiams. O man šis patiekaliukas šiandien atstos vakarienę :)
Fetos ir arbūzų užkandėlei reikės:
pagaminta pagal "Metai Beatos virtuvėje" p.269 // Žurnalų leidybos grupė 2010
mėgstamo batono (būtent todėl naudojau ilgąjį prancūzišką batoną bagette)
fetos sūrio
kelių šaukštelių grietinės
gabalėlio arbūzo
maltų pipirų arba kitokių mėgstamų pabarstukų
Gaminame:
Fetos sūrį dedame į dubenėlį ir šakute sutriname su keliais šaukšteliais grietinės. Jos reikia tam, kad feta nebebūtų tokia biri ir lengviau būtų galima ją tepti ant duonos. Tačiau jei kur rasite tepamo tipo fetos sūrio, šį punktą praleiskite.
Tuomet atsiriekiame kelias riekeles mėgstamos šviesios duonos, sudedame
jas ant kepimo skardos ir pašauname kelioms minutėms į iki 200 laipsnių
įkaitintą orkaitę. Duonai apskrudus, tepame fetos ir grietinės mišinį, dedame plonai pjaustyto arbūzo keturkampius, viską apibarstome maltais pipirais ir mėgaujamės!
Anonymous said...
April 30, 2011 at 9:09 PM
kaip idomiai (ir skaniai zinoma) atrodo :)
Sandra said...
April 30, 2011 at 9:13 PM
dekui, skonis irgi labai idomus :)
Renata said...
May 7, 2011 at 11:28 PM
Noriu noriu!
Dovile said...
October 7, 2012 at 8:30 PM
Labai labai patiko! Aciu uz recepta! Arbuzas ir feta - nuostabus derinys! Istirpo burnoje :)
Sandra said...
October 7, 2012 at 8:51 PM
Džiugu, kad patiko :)