skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Daržovių blyneliai

Friday, April 29, 2011
Vieną vakarą, užkandžiaudama ir besišnekučiuodama vienoje senamiesčio kavinukėje, savo miestą pamačiau kitokį. Pagalvojau tada, kad jau seniai jis toks buvo - žaliuojančiais parkais, žieminius paltus nusimetusių praeivių ir laukan atsikrausčiusių kavinukių nusėtomis gatvėmis ir skersgatviais. Kad ir kur būčiau, visuomet malonu sugrįžti čia, į savo miestą. Susitinkame kaip seni pažįstami: žinau, kur galima pasivaišinti skaniausiai kava, žinau, kad naujai grįstoje ir vakarais automobiliais neprivažiuojamoje gatvėje anksčiau riedėdavo troleibusai, žinau, kad pavasarį patvinusi upė užlieja pakrantę ir tuomet tenka keisti bėgiojimo maršrutą, žinau, kur geriausia sutikti saulę auštant, o kur vaikšioti, norint pasigrožėti vakarėjančiu miestu...


O jis matydavo mane nuo vaikystės, tyrinėjančią siauras gatveles, jis žino, kad dievinu vakaro gaisų nutviekstus bažnyčių bokštus, žino, kad aplankysiu ir merkiant lietui, ir saulei šviečiant, žino, kad rudenį suku iš įprasto kelio ir aplankau kelis parkus ne todėl, kad pasiklydau, o todėl, kad noriu kojomis pašiurenti spalvotus lapus...

Todėl ir šis patiekalas toks, lengvas, pavasariškas. Toks, kurį būtų galima sudėti į pintinę ir saulėtą dieną suvalgyti prisėdus ant žolės, arba toks, kuriuo gardžiuotis būtų galima vakarą leidžiant patogiai įsitaisius savo namų balkonėlyje, žvelgiant į vakarėjantį miestą...

Daržovių blyneliams reikės:
pagaminta pagal "Pietūs dėžutėje" p. 214 // Žurnalų leidybos grupė 2010

1 cukinijos
2 morkų
80ml pieno
240ml miltų
2 kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
kelių žiupsnelių druskos


Gaminame:
Cukiniją ir morkas sutarkuojame per burokinę tarką. Dubenėlyje išplakame kiaušinius su pienu ir užpilame ant daržovių. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į daržovių ir kiaušinių mišinį, išmaišome. Tuomet įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus ir šauštu dedame blynelių masę. Kepame, kol abi pusės tolygiai apskrunda. Štai ir viskas. O kad blynelius valgyti būtų gardžiau, galime pasigaminti padažą.

Grietinės ir bazilikų padažui reikės:
3 šaukštų grietinės
1 šaukšto citrinos sulčių
saujelės smulkintų šviežių arba džiovintų bazilikų

Pagaminimu net sunku pavadinti, nes reikia tiesiog viską sumaišyti ir užpilti ant blynelių :)

Posted by Sandra at 15:18
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, blynai, daržovių patiekalai, padažas

0 comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ▼  April (5)
      • Apelsininis aguonų pyragas
      • Keliautojo užrašai: Praha - Viena - Budapeštas
      • Silpnybės ir priklausomybės
      • Daržovių blyneliai
      • Arbūzo ir fetos bruschetta
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.