Vieną vakarą, užkandžiaudama ir besišnekučiuodama vienoje senamiesčio kavinukėje, savo miestą pamačiau kitokį. Pagalvojau tada, kad jau seniai jis toks buvo - žaliuojančiais parkais, žieminius paltus nusimetusių praeivių ir laukan atsikrausčiusių kavinukių nusėtomis gatvėmis ir skersgatviais. Kad ir kur būčiau, visuomet malonu sugrįžti čia, į savo miestą. Susitinkame kaip seni pažįstami: žinau, kur galima pasivaišinti skaniausiai kava, žinau, kad naujai grįstoje ir vakarais automobiliais neprivažiuojamoje gatvėje anksčiau riedėdavo troleibusai, žinau, kad pavasarį patvinusi upė užlieja pakrantę ir tuomet tenka keisti bėgiojimo maršrutą, žinau, kur geriausia sutikti saulę auštant, o kur vaikšioti, norint pasigrožėti vakarėjančiu miestu...
Todėl ir šis patiekalas toks, lengvas, pavasariškas. Toks, kurį būtų galima sudėti į pintinę ir saulėtą dieną suvalgyti prisėdus ant žolės, arba toks, kuriuo gardžiuotis būtų galima vakarą leidžiant patogiai įsitaisius savo namų balkonėlyje, žvelgiant į vakarėjantį miestą...
Daržovių blyneliams reikės:
pagaminta pagal "Pietūs dėžutėje" p. 214 // Žurnalų leidybos grupė 2010
1 cukinijos
2 morkų
80ml pieno
240ml miltų
2 kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
kelių žiupsnelių druskos
Cukiniją ir morkas sutarkuojame per burokinę tarką. Dubenėlyje išplakame kiaušinius su pienu ir užpilame ant daržovių. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į daržovių ir kiaušinių mišinį, išmaišome. Tuomet įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus ir šauštu dedame blynelių masę. Kepame, kol abi pusės tolygiai apskrunda. Štai ir viskas. O kad blynelius valgyti būtų gardžiau, galime pasigaminti padažą.
Grietinės ir bazilikų padažui reikės:
3 šaukštų grietinės
1 šaukšto citrinos sulčių
saujelės smulkintų šviežių arba džiovintų bazilikų
Pagaminimu net sunku pavadinti, nes reikia tiesiog viską sumaišyti ir užpilti ant blynelių :)
0 comments: