Va šitas patiekalas mano must cook sąraše išgulėjo kokį pusmetį, bet vos tik jį pagaminau, jis greitai užėmė aukščiausias pietų patiekalų topų vietas mūsų valgiaraštyje. Visų pirma dėl to, kad yra gardus, greitai paruošiamas ir toks...rudeniškas. O galbūt aš tiesiog dievinu tą sodrų pomidorų kvapą, pasklidusį virtuvėje, kai už lango pliaupia lietus...
Vištienai su pomidorų ir bazilikų padažu reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food
apie 400g vištienos file
4-5 prinokusių pomidorų
100 ml vištienos sultinio
1 svogūno
2 šaukštų balzaminio acto
saujos šviežių baziliko lapelių
druskos ir maltų juodųjų pipirų
aliejaus kepimui
Gaminame:
Vištienos file pabarstome prieskoniais, pilame aliejaus ir pakepiname, kol apskrus. Apkepusią vištieną išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį.
Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais ir kepiname, kol svogūno gabalėliai taps permatomi. Kol svogūnai kepa, kubeliais susipjaustome pomidorus ir baigus kepti svogūnams, pomidorus, vištienos sultinį ir balzaminį actą supilame į keptuvę. Išmaišome. Sumažiname ugnį ir patroškiname vis pamaišydami tol, kol pomidorai suminkštės ir keptuvės turinys pavirs į tyrelę.
Tuomet sudedame apkepintą vištieną ir patroškiname dar apie 5-7 min, kol vištiena visiškai iškeps. Pabarstome šviežiais baziliko lapeliais ir patiekiame. Skanaus :)
Gaby said...
October 13, 2011 at 3:04 PM
Ar patiko? Atrodo labai gražiai, bet esu gaminus višieną su pomidorais ir buvo per sausa, ar čia taip neatsitiko?
Sandra said...
October 13, 2011 at 3:15 PM
Man labai patiko. Kai kepiau pirmą kartą buvo sausoka, bet paskui supratau, kad vištieną reikia tik apkepti, o paskui sudėti į keptuvę su tais visais pomidorais ir baigti troškinti su jais. Galima ir dar daugiau sultinio įpilti, jei padažas darosi pernelyg tirštas.
Žinoma, svarbu ir pati vištiena, nes kartą kažkokią maximoj pataikiau nusipirkti, kur rodos viską gerai padariau, o vis tiek ant ribos gavosi.
Yolanda said...
January 14, 2024 at 7:21 PM
Nice post, thanks for sharing.