skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Vištiena su pomidorų ir bazilikų padažu

Thursday, October 13, 2011
Va šitas patiekalas mano must cook sąraše išgulėjo kokį pusmetį, bet vos tik jį pagaminau, jis greitai užėmė aukščiausias pietų patiekalų topų vietas mūsų valgiaraštyje. Visų pirma dėl to, kad yra gardus, greitai paruošiamas ir toks...rudeniškas. O galbūt aš tiesiog dievinu tą sodrų pomidorų kvapą, pasklidusį virtuvėje, kai už lango pliaupia lietus...


Vištienai su pomidorų ir bazilikų padažu reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food

apie 400g vištienos file
4-5 prinokusių pomidorų
100 ml vištienos sultinio
1 svogūno
2 šaukštų balzaminio acto
saujos šviežių baziliko lapelių
druskos ir maltų juodųjų pipirų
aliejaus kepimui

Gaminame:
Vištienos file pabarstome prieskoniais, pilame aliejaus ir pakepiname, kol apskrus. Apkepusią vištieną išimame iš keptuvės ir atidedame į šalį.

Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais ir kepiname, kol svogūno gabalėliai taps permatomi. Kol svogūnai kepa, kubeliais susipjaustome pomidorus ir baigus kepti svogūnams, pomidorus, vištienos sultinį ir balzaminį actą supilame į keptuvę. Išmaišome. Sumažiname ugnį ir patroškiname vis pamaišydami tol, kol pomidorai suminkštės ir keptuvės turinys pavirs į tyrelę.

Tuomet sudedame apkepintą vištieną ir patroškiname dar apie 5-7 min, kol vištiena visiškai iškeps. Pabarstome šviežiais baziliko lapeliais ir patiekiame. Skanaus :)
Posted by Sandra at 14:17
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, paukštienos patiekalai

3 comments:

  1. Gaby said...

    October 13, 2011 at 3:04 PM

    Ar patiko? Atrodo labai gražiai, bet esu gaminus višieną su pomidorais ir buvo per sausa, ar čia taip neatsitiko?

  2. Sandra said...

    October 13, 2011 at 3:15 PM

    Man labai patiko. Kai kepiau pirmą kartą buvo sausoka, bet paskui supratau, kad vištieną reikia tik apkepti, o paskui sudėti į keptuvę su tais visais pomidorais ir baigti troškinti su jais. Galima ir dar daugiau sultinio įpilti, jei padažas darosi pernelyg tirštas.

    Žinoma, svarbu ir pati vištiena, nes kartą kažkokią maximoj pataikiau nusipirkti, kur rodos viską gerai padariau, o vis tiek ant ribos gavosi.

  3. Yolanda said...

    January 14, 2024 at 7:21 PM

    Nice post, thanks for sharing.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ▼  October (5)
      • Greiti citrininiai sausainiai
      • Mielinis obuolių pyragas
      • Vištiena su pomidorų ir bazilikų padažu
      • Šokoladinis pyragas su raudonuoju vynu
      • Pyragėliai su grybais ir špinatais
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.