skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Šokoladinis pyragas su raudonuoju vynu

Sunday, October 16, 2011
Žinote, man čia patinka. Patinka važiuojant namo po paskaitų laukti to virpuliuko, kai įžengsiu į virtuvę ir imsiuosi gaminti. Patinka vaikštinėti parduotuvėje, ieškant reikiamų produktų kulinarinams sumanymams įgyvendinti. Kažkodėl, labiau patinka gaminti ne saulėtomis šviesiomis dienomis, kai saulė dangumi ritinėjasi, bet šiek tiek apniukusiomis, rudeniškomis popietėmis. Kažkaip jauku tada, miela ir gera. Patinka su puodeliu kakavos ir gabalėliu kepinuko patogiai įsitaisyti ant sofos, apsimūturiuoti nuolatos šąlančias kojas ir dar kartelį pažiūrėti vieną tų filmų, nors ir šimtąkart matytų, bet vis tiek įdomių. Patinka taip būti, tiesiog čia ir dabar. Dar labiau patinka, kai yra kas valgo su manimi kartu tą mano kepinuką. Tuomet jis daug skanesnis :)


O šį receptą radau atsitikinai. Šokoladinių pyragų receptų jau kaip ir nebeieškau, nes esu beveik tikra, kad  tą tobuląjį jau radau - pagal BBC Goog Food gamintą šokoladinį pyragą su bananais. Bet kaip gi nebandysi šito, kai jau pats pavadinimas intriguoja? Raudonojo vyno prieskonis čia tikrai juntamas, tiesa, dominuoja šokoladas (juk šitiek daug kakavos), o pyragas drėgnas ir toks šokoladiškai sunkus. Bet tokiam metui sakyčiau tinka kuo puikiausiai -  veikia kaip greita antirudeniška terapija :)


Šokoladiniam pyragui su raudonuoju vynu reikės:
pagaminta pagal 17 and Baking

120g kambario temperaūros sviesto
200g rudojo cukraus
200ml miltų
1 kiaušinio
180ml 95proc. kakavos
2 arbatinių šaukštelių kepimio miltelių
120g natūralaus jogurto
180ml raudonojo vyno

Gaminame:
Sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kiaušinį ir išsukame iki vientisos masės. Supilame jogurtą ir kakavą, atsargiai išmaišome. Supilame vyną, išmaišome. Galiausiai supilame miltus su kepimo milteliais ir dar kartelį išmaišome.

Tešlą pilame į duonelės kepimo formą (manoji yra 17cm ilgio ir 11cm pločio), išklotą kepimo popieriumi. Tešlą tolygiai paskirstome ir kepame 160 laipsnių temperatūroje apie 60-70min. Pyragui įpusėjus kepti apdengiame folija, kad viršus per daug neapskrustų, o vidus gerai iškeptų.

Iškepusį paliekame atvėsti kepimo formoje. Žinau, lengviau pasakyti nei padaryti, kai toks skanumėlis prieš akis :) Pravėsusį supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir mėgaujamės! 

Posted by Sandra at 15:34
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, pyragai, saldūs kepiniai

4 comments:

  1. Anonymous said...

    October 19, 2011 at 5:05 PM

    180ml 95proc. kakavos - čia minty turima sausų miltelių toks kiekis?

  2. Sandra said...

    October 19, 2011 at 5:12 PM

    Aha, beveik pilna stiklinė :)

  3. Anonymous said...

    November 8, 2011 at 11:04 PM

    mmmmm kaip gundančiai atrodo;) l.

  4. Sandra said...

    November 9, 2011 at 12:41 AM

    Aga, skanus jis, tik šokoladiškai sunkus ir tokio savotiško kartumo turi :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ▼  October (5)
      • Greiti citrininiai sausainiai
      • Mielinis obuolių pyragas
      • Vištiena su pomidorų ir bazilikų padažu
      • Šokoladinis pyragas su raudonuoju vynu
      • Pyragėliai su grybais ir špinatais
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.