skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Šokoladinis sūrio pyragas su kava ir lazdyno riešutais

Saturday, December 28, 2013
Chocolate Hazelnut Cheescake DSC_3300p Šis pyragas turėjo atlikti dovanos vaidmenį, nors suvalgėm, žinoma, visi. Nesitikėjau, kad bus toks gardus ir lengvas, nors čia ir šokolado, ir grietinėlės yra. Kiek nustebau sudėtyje pamačiusi grietinę, tačiau nutariau nepriešgyniauti ir laikytis recepto, mat pyragui turėjau tik vieną bandymą ir jau nebuvo kada eksperimentuoti su sudedamosiomis dalimis. Tiesa, Katie recepte nurodyta pagrindą tik atšaldyti, o ne kepti. Mano nuostabai, pagrindas buvo geresnis nei tikėjausi - trapus, su juntamu lazdyno riešutų skoniu. 

Pradinis receptas skirtas 24cm skersmens pyrago formai, tačiau proporcijas pritaikiau savo mažam 20cm skersmens indui. Jei dar neturit pyrago naujųjų metų vakarui, sakyčiau, šis skanėstas stiprus kandidatas galėtų būti.

Šokoladinis sūrio pyragas su kava ir lazdyno riešutais

24cm skersmens kepimo formai reikės:

250g šokoladinių sausainių

100g kepintų ir nuluptų lazdyno riešutų

120g sviesto

4 kiaušinių

250g rudojo cukraus

3 šaukštų miltų

500g kreminės varškės (naudojau Philadelphia)

300g 10 proc. riebumo grietinės

300ml 35 proc. riebumo grietinėlės

100g juodojo šokolado

80ml espreso arba stiprios juodos kavos

Gaminame:
Sausainius ir lazdyno riešutus susmulkiname iki trupinių belnderiu ar kočėlu. Sudedam gabalėliais supjaustytą sviestą ir toliau smulkiname blenderiu, kol gausime birią masę. Trupinius suberiame į kepimo formą ir paspaudžiame prie dugno. Kepim formą su trupiniais dedame  į šaldytuvą ir palieka geram pusvalandžiui.

Tuo tarpu karšto vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir pasiruošiame kavą. Užkaičiame orkaitę iki 150 laipsnių. 

Mikseriu išplakame kiaušinius su cukrumi iki purios masės, supilame grietinėlę, grietinę, kreminę varškę, išplakame. Tuomet sudedam ištirpintą šokoladą, suberiame miltus, gerai išmaišom. Galiausiai įmaišome kavą.

Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame apie 1 val 25 min. Pyragas turi švelniai paruduoti, tačiau svarbu neperkepti - pyragas traukiant iš orkaitės dar turi šiek tiek judėti. Kai iškeps, paliekame atvėsti formoje, tuomet atsargiai atsegame kraštus ir ragaujam!

Pagaminta pagal What Katie Ate

DSC_3280nn
Posted by Sandra at 10:51
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: pyragai, saldūs kepiniai

1 comments:

  1. Sūrio pyragai said...

    May 8, 2020 at 3:00 AM

    Mmm... net seilė nutyso, labai mėgstu sūrio pyragą, bandysiu gaminti pagal jūsų receptą :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ▼  December (4)
      • Imbieriniai pyragėliai
      • Maisto ir dizaino laboratorija: šokoladas
      • Meduoliai. Beveik ramiai.
      • Šokoladinis sūrio pyragas su kava ir lazdyno riešu...
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.