Pirmoji pažintis su kokosų pienu manęs nesužavėjo. Jei neklystu, pirmąjį kartą gaminau vištienos troškinį, tačiau skonis mane nuvylė. Tikėjausi ne tokio. Nors kažin, ar galima tikėtis, jei niekuomet nesi produkto ragavęs. Bet kažkoks įsivaizdavimas ar net nusiteikimas, kaip turėtų būti, vis tiek yra. Kažkas tada buvo ne taip - galbūt ne taip paruošiau patį patiekalą, galbūt kokosų pienas buvo nekokybiškas. Po to karto kokosų pienas buvo pamirštas ilgam.
Ši Virtuvės Mitų Griovėjų recepto iškarpa mano užrašų knygelėje gulėjo ilgai, kol nutariau vėl pamėginti. Ir... kaip man patiko! Beje, recepte minimą raudojo kario pastą rasti ne taip sudėtinga, jos galima įsigyti didesnių prekybos centrų rytietiškų maisto produktų skyriuje.
Vištiena su kariu ir kokosų pienu
Ši Virtuvės Mitų Griovėjų recepto iškarpa mano užrašų knygelėje gulėjo ilgai, kol nutariau vėl pamėginti. Ir... kaip man patiko! Beje, recepte minimą raudojo kario pastą rasti ne taip sudėtinga, jos galima įsigyti didesnių prekybos centrų rytietiškų maisto produktų skyriuje.
Vištiena su kariu ir kokosų pienu
Reikės:
5 vištos kulšelių
2 didelių morkų
2 svogūnų
1 šaukšto raudonojo kario pastos
3 šaukštų aliejaus
3 česnako skiltelių
pusės citrinos sulčių
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių
1 arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių
100 ml kokosų pieno
Gaminame:
Visų pirma, pasiruošiame marinatą. Į dubenį dedame kario pastą, pilame aliejų ir citrinos sultis, sudedame smulkintus česnakus, beriame petražoles, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.
Morkas nuskutame, supjaustome stambiais šiaudeliais. Svogūnus nulupame, supjaustome ketvirčiais. Vištos kulšelis subadome peiliu, kad marinatas prasiskverbtų kuo giliau. Mėsą kartu su daržovėmis dedame į kepimo indą. Ant kulšelių užpilame marinatą ir įtriname į mėsą. Dedame į šaldytuvą ir paliekame pasimarinuoti apie valandą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Tuomet supilame kokosų pieną ir pakepame dar apie 5-7 min. Patiekiame su lęšiais ar ryžiais. Skanaus!
Pagaminta pagal "Virtuvė Nuo...Iki..." nr. 3 (45)
0 comments: