skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Imbieriniai pyragėliai

Tuesday, December 3, 2013
Gingerbread cakes Gingerbread cakes
Tai ką, ėmiau ir apsireiškiau. Švenčių proga. Šypt.

Darbas pasiglemžė visą mano laiką ir norą gaminti. Po bemiegės nakties grįžus namo tikrai ne apie sausainius ar sriubų žiemines variacijas norisi (sekasi) galvoti. Ir vis dėlto, orams atšalus ir pasirodžius pirmajam sniegui norisi sugrįžti prie puodų. Norisi sugrįžti čia. Nors toks apniukęs laikas nuotraukoms, žinoma, tikrai nepadeda, o dar kai fotoaprarato rankose kelis mėnesius nelaikiau... Tiesą sakant, jaučiuosi taip, tarsi pirmąjį šio tinklaraščio įrašą rašydama - truputis jaudulio, truputis nerišlumo ir daug padrikų minčių.

Prieš kelias dienas, norėdama iškepti ką nors jaukaus, varčiau pamirštas knygas ir aptikau receptą, kurį buvau dar vasarą pasižymėjus. Tik šiek tiek pakoregavau produktų kiekius, mat knyga siūlė pilti perpus daugiau kavos ir šviesaus molasių sirupo. Kadangi tokio mūsuose man matyti neteko, nenaudojau molasių, ir groti pagrindiniu smuiku palikau imbierą. Iškepusiuose pyragėliuose jis švelniai juntamas, kartu su kitais žiemiškai prieskoniais. Kepiau mažose silikoninėse formelėse, tačiau knyga rašo, kad galima ir vieną didelį pyragą kepti.

Imbieriniai pyragėliai

Reikės:

500ml miltų

150g džiovintų spanguolių ar vyšnių, smulkiai sukapotų

120g cukruotų imbiero gabalėlių, smulkiai sukapotų

1 šaukšto šviežio tarkuoto imbiero

150ml stiprios kavos

120g kambario temperatūros sviesto

3 kiaušinių

1 šaukšto Dižono garstyčių

120g tamsaus rudojo cukraus

po 1 arbatinį šaukštelį malto cinamono, maltų gvazdikėlių, kardamono ir imbiero

2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

Gaminame:
Į dubenį suberiame džiovintas uogas, imbiero gabalėlius, dedam garstyčių, užpilame kava ir paliekame pastovėti.

Kitame dubenyje išplakame sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušame ir gerai išplakame kiaušinius. Įmaišome šviežią imbierą ir priskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, imbierą).

Džiovintus vaisius, mirkusius kavoje, nukošiame ir įmaišome į tešlą. Per du kartus supilame ir išmaišome likusią kavą. Galiausiai į tešlą per tris kartus įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti kekso tešlos tirštumo.

Tešlą lygiomis dalimis padalijame į keksiukų formeles (priklausomai nuo to, kokias formeles naudosite, jei reikia, nepamirškite įtiesti kepimo popieriaus ar ištepti formelių riebalais ir pabarstyti miltais). Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35min. Pyragėliai turi gražiai parusti, tuomet trauksime lauk ir tikrinsime vidų - jei įsmeigus medinį pagaliuką jis išlenda sausas - pyragėliai baigti kepti. Ragaujame pravėsusius. Skanaus!

Pagaminta pagal C.Hirsheimer, M.Hamilton "Canal House Cooks Every Day", psl. 262

Gingerbread cakes Gingerbread cakes
Posted by Sandra at 15:17
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: Kalėdų receptai, keksiukai, saldūs kepiniai

0 comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ▼  December (4)
      • Imbieriniai pyragėliai
      • Maisto ir dizaino laboratorija: šokoladas
      • Meduoliai. Beveik ramiai.
      • Šokoladinis sūrio pyragas su kava ir lazdyno riešu...
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.