Prieš kelias dienas rinkomės Vilniaus dailės akedemijos Dizaino katedros Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje, kur dirbom su šokoladu. Visų pirma, skanaudami karšto šokolado gėrimą peržiūrėjome filmukus apie užsienio šokolado gamintojus. Buvo įdomu sužinoti, kad kakavos pupelės kol pasiekia vartotoją šokolado plytelės pavidalu, praeina sudėtingus apdorojimo etapus - perrinkimą, skrudinimą, valymą ir t.t.
Vėliau Domantas Užpalis iš "Chocolate Naive" mokė temperavimo tai šokolado lydymas iki tikslios temperatūros, kuomet sustingęs jis būna žvilgus, traškus ir lygus. Ištirpusį šokoladą liejome į pasiruoštas formeles. Na pavyzdingi ir pasiruošę buvo ne visi, mes su Lina iš Kiaunės reikaliukų formeles paskubomis meistavome, bet taip tik dar smagiau buvo.
Vėliau Domantas Užpalis iš "Chocolate Naive" mokė temperavimo tai šokolado lydymas iki tikslios temperatūros, kuomet sustingęs jis būna žvilgus, traškus ir lygus. Ištirpusį šokoladą liejome į pasiruoštas formeles. Na pavyzdingi ir pasiruošę buvo ne visi, mes su Lina iš Kiaunės reikaliukų formeles paskubomis meistavome, bet taip tik dar smagiau buvo.
Vis dėl to, sudėtingiausia buvo šokoladą iš formų išprašyti. Merginoms jis ir lūžo, ir nelipo, tačiau taip pat buvo tikrai gražių ir įdomių darbų - barzdoto vyro veidas ar šokolado plokštelės su ornamentais.
0 comments: