skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Žemuogių uogienė su karšto vyno prieskoniais

Monday, July 8, 2013
Strawberry Jam with Mulled Wine Spices DSC_9687ps
Tai va, persikrausčiau. Kaip aš juokais sakau, į užmiestį. Nors naujas būstas jau namai, dar prie daug ko reikia priprasti. Pavyzdžiui, kad rytais gerokai vėsiau, o vakare už lango beprotiškai garsiai čirpia žiogai. 

Į virtuvę beveik sutilpau. Tik kelios dėžės su nepamenu kuo vis dar ant žemės. Iškrausčiusi į sandėliuką senus konspektus, kulinarines knygas pagaliau susidėjau kaip noriu - į atskirą lentyną. Pagarbiai taip. Kartais atsistoju prieš ją vien paspoksot ir pasidžiaugt, kaip gražiai jos ten atrodo. 

O pirmą laisvesnį sekmadienį po kraustymosi valgėm va šitą uogienę su blynais. Jau kai viriau ji taip kvepėjo, jog buvau įsitikinusi, kad bus gerai. Ir buvo. Jau dabar gailiuos, kad tik kelis stiklainėlius turiu, nes šita uogienė be kalbų pateko į mano mylimiausių džemų, verdamų kasmet, sąrašą. Žemuogės man visuomet tokios egzotiškesnės uogos atrodo, bet galima naudot ir braškes, skonis labai skirtis neturėtų. 

p.s. Egle, dėkinga už mintį! Ir kaip ten tavo rabarbarai? :)

Strawberry Jam with Mulled Wine Spices Strawberry Jam with Mulled Wine Spices
Žemuogių uogienė su karšto vyno prieskoniais

Reikės:

1 litro žemuogių

300 ml uogienių cukraus

sėklų iš 4-5 kardamono ankščių arba 0,5-1 arbatinio šaukštelio malto kardamono

po 1 arbatinį šaukštelį malto cinamono ir imbiero, maltų gvazdikėlių, šviežiai tarkuoto muskato riešuto

Gaminame:
Uogas perrenkame, nuplauname ir supilame į puodą kartu su cukrumi. Užverdame, beriame prieskonius, išmaišom.

Sumažinam ugnį iki vidutinės ir verdam nuolat nubraukdami susidariusias putas apie 20-25 min, kol džemas sutirštės.

Kai uogienė jau bus norimo tirštumo, išjungiam ugnį, leidžiam kiek atvėsti ir tuomet išpilstom į sterilius indelius. Skanaus!

Strawberry Jam with Mulled Wine Spices
Posted by Sandra at 13:55
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: atsargos žiemai, džemas

7 comments:

  1. Julija said...

    July 8, 2013 at 5:47 PM

    Drįsčiau teigti, kad su braškėmis skonis net labai skirtųsi. Nežinau, kokį žodį parinkti palyginimui, bet galbūt sakyčiau, kad žemuogių skonis būtų stipresnis, nei braškių. Bandžiau, žinau :)

  2. Sandra said...

    July 8, 2013 at 5:51 PM

    Na taip, žemuogių labiau laukinis skonis :) turėjau galvoj, kad prieskonių natos čia groja pagrindiniu smuiku, todėl uogų skonis šiek tiek pasislepia.

  3. Rima said...

    July 8, 2013 at 6:32 PM

    O ar neapkarto išvirtos žemuogės? Verdamos jos apkarsta.

  4. Sandra said...

    July 8, 2013 at 6:50 PM

    Neapkarto. Ir kažin, ar tas kartumas čia jaustųsi, juk ir cukraus dedama, ir prieskoniai saldūs :)

  5. Indrė said...

    July 10, 2013 at 11:21 AM

    Koooks grožis. Atrodo uogienę palaižysiu per ekraną :)

  6. Sandra said...

    July 10, 2013 at 1:54 PM

    Labai ačiū, Indre :)

  7. Anonymous said...

    July 10, 2013 at 10:43 PM

    Mano manymu virti žemuoges - nusikaltimas. Bet cia tik mano nuomone. Mes triname su mazai cukraus ir i kamera.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ▼  July (5)
      • Žemuogių uogienė su karšto vyno prieskoniais
      • Aitriųjų paprikų padažas
      • Drąsusis slyvų pyragas
      • Duonelė su kreminiu sūriu
      • Brusketos su keptomis slyvomis
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.