skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Brusketos su keptomis slyvomis

Wednesday, July 31, 2013
Roasted Plum Tartines Roasted Plum Tartines Kažkaip gaila pasidarė, kad mano gimtadienis ne vasarą, o tai prigaminčiau tokių užkandėlių svečiams. O ką mes rudenį turim? Obuoliai, citrinos, bet slyvų užtat nėr...

Kadangi keptų slyvų skonis labai švelnus, saldokas, ant skredučio reikėtų tepti intensyvesnio skonio užtepus. Recepto autorė naudoja rikotos ir parmezano sūrio mišinį. Dar labai tiktų šviežias ožkos sūris, jei galite tokio gauti. Ir dar, originaliame recepte slyvos kepamas apteptos medumi. Kadangi kepto medaus skonis man nepatinka, pakeičiau jį klevų sirupu. Tiesa, ant skrebučio viršaus dar galima užmesti daigintų grūdų ar kitokių mėgstamų žalumynų. Už mano lango veši čiobreliai, tai juos ir uždėjau.

Roasted Plum Tartines Roasted Plum Tartines

Brusketos su keptomis slyvomis

Reikės:

prinokusių slyvų

poros šaukštų medaus ar klevų sirupo

druskos

mėgstamos duonos

šviežio ožkos sūrio arba parmezano ir rikotos mišinio

žalumynų

grūstų juodųjų pipirų

Gaminame:
Slyvas pjauname pusiau, pašaliname kauliuką, supjaustom keptvirčiais ir dedam ant kepimo skardos, apdengtos kepimo popieriumi. Beriam žiupsnį druskos ir aptepam medumi ar klevų sirupu. Šaunam į orkaitę, įkatintą iki 175 laipsnių ir kepame kol slyvos suminkštės ir pasileis sultys, apie 25-30 min.

Kol slyvos kepa, supjaustom duoną riekelėmis ir paskrudinam kartu su slyvomis orkaitėje. Duoną paliekam atvėsti iki kambario temperatūros.

Kai slyvos iškeps, traukiam lauk. Imam duoną, tepam ožkos sūrį ar kitokį mėgstamą sūrį, uždedam slyvas, užbarstom mėgstamais žalumynais, beriam žiupsnį grūstų pipirų. Viskas, skanaujam!

Pagaminta pagal Sara Forte & Hugh Forte "The Sprouted Kitchen" p. 189 // Ten Speed Press

Roasted Plum Tartines Roasted Plum Tartines
Posted by Sandra at 16:28
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, užkandžiai

6 comments:

  1. Marta said...

    July 31, 2013 at 4:34 PM

    Mėginu įsivaizduoti skonį ir labai geros mintys kyla :) galėčiau tokio tipo užkandėles ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei valgyti.

  2. Sandra said...

    July 31, 2013 at 4:50 PM

    Geras skonis, geras :) slyviškas ir malonus :)

  3. Gintarė said...

    August 2, 2013 at 9:29 PM

    žavus blogas:) Kaip aš anksčiau nepastebėjau... Ir nuotraukos fantastiškos ir labai skanios!

  4. Sandra said...

    August 2, 2013 at 10:36 PM

    Ačiū labai, Gintare :)

  5. Ieva Marija said...

    August 3, 2013 at 4:45 PM

    Laaaabai skaniai atrodo, puikios nuotraukos :)

  6. Sandra said...

    August 3, 2013 at 6:18 PM

    Dėkinga už pagyrimus!

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ▼  July (5)
      • Žemuogių uogienė su karšto vyno prieskoniais
      • Aitriųjų paprikų padažas
      • Drąsusis slyvų pyragas
      • Duonelė su kreminiu sūriu
      • Brusketos su keptomis slyvomis
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.