Kažkaip gaila pasidarė, kad mano gimtadienis ne vasarą, o tai prigaminčiau tokių užkandėlių svečiams. O ką mes rudenį turim? Obuoliai, citrinos, bet slyvų užtat nėr...
Kadangi keptų slyvų skonis labai švelnus, saldokas, ant skredučio reikėtų tepti intensyvesnio skonio užtepus. Recepto autorė naudoja rikotos ir parmezano sūrio mišinį. Dar labai tiktų šviežias ožkos sūris, jei galite tokio gauti. Ir dar, originaliame recepte slyvos kepamas apteptos medumi. Kadangi kepto medaus skonis man nepatinka, pakeičiau jį klevų sirupu. Tiesa, ant skrebučio viršaus dar galima užmesti daigintų grūdų ar kitokių mėgstamų žalumynų. Už mano lango veši čiobreliai, tai juos ir uždėjau.
Brusketos su keptomis slyvomis
Reikės:
prinokusių slyvų
poros šaukštų medaus ar klevų sirupo
druskos
mėgstamos duonos
šviežio ožkos sūrio arba parmezano ir rikotos mišinio
žalumynų
grūstų juodųjų pipirų
Gaminame:
Slyvas pjauname pusiau, pašaliname kauliuką, supjaustom keptvirčiais ir dedam ant kepimo skardos, apdengtos kepimo popieriumi. Beriam žiupsnį druskos ir aptepam medumi ar klevų sirupu. Šaunam į orkaitę, įkatintą iki 175 laipsnių ir kepame kol slyvos suminkštės ir pasileis sultys, apie 25-30 min.
Kol slyvos kepa, supjaustom duoną riekelėmis ir paskrudinam kartu su slyvomis orkaitėje. Duoną paliekam atvėsti iki kambario temperatūros.
Kai slyvos iškeps, traukiam lauk. Imam duoną, tepam ožkos sūrį ar kitokį mėgstamą sūrį, uždedam slyvas, užbarstom mėgstamais žalumynais, beriam žiupsnį grūstų pipirų. Viskas, skanaujam!
Pagaminta pagal Sara Forte & Hugh Forte "The Sprouted Kitchen" p. 189 // Ten Speed Press
Marta said...
July 31, 2013 at 4:34 PM
Mėginu įsivaizduoti skonį ir labai geros mintys kyla :) galėčiau tokio tipo užkandėles ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei valgyti.
Sandra said...
July 31, 2013 at 4:50 PM
Geras skonis, geras :) slyviškas ir malonus :)
Gintarė said...
August 2, 2013 at 9:29 PM
žavus blogas:) Kaip aš anksčiau nepastebėjau... Ir nuotraukos fantastiškos ir labai skanios!
Sandra said...
August 2, 2013 at 10:36 PM
Ačiū labai, Gintare :)
Ieva Marija said...
August 3, 2013 at 4:45 PM
Laaaabai skaniai atrodo, puikios nuotraukos :)
Sandra said...
August 3, 2013 at 6:18 PM
Dėkinga už pagyrimus!