skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Obuolių duonelė su lazdyno riešutais

Friday, August 9, 2013
DSC_0786ps DSC_0842ps
Atostogos nuostabios. Kai mieste tvyrojo, kaip sakė, stichinis karštis, tingiai kiurksojau prie ežero, skaičiavau žvaigždes, braidžiojau po mišką rinkdama gervuoges (uogienė bus!) ir mėgavaus vakaro vėsa prie laužo. Liko tik kelios dienos namie, o tada išsvajotas Paryžius. Taip laukiu, kad net vietoj nustygti sunku.

O su pirmaisiais obuoliais galima va tokią duonelė išsikepti. Nelabai nuklydau nuo pradinio recepto, tik sviesto šiek tiek sumažinau, nes man pasirodė kiek per daug. Riešutus galit sudėti visokius mėgstamus, o uogienė tinka rūgštesnė.

DSC_0619ps DSC_0765ps
Obuolių duonelė su lazdyno riešutais

Reikės:

120g kambario temperatūros sviesto

125g rudojo cukraus

2 šaukštų uogienės

2 kiaušinių

150g miltų

2 obuolių

1 arbatinio šaukštelio malto cinamono

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

apie 50-70g stambiai sukapotų lazdyno riešutų. Jei norėsit riešutus berti ir į tešlą, tuomet reikės apie 100-150g

Gaminame:
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi kol masė pabals ir ims kilti burbulai, įmaišome uogienę, įmušame ir išmaišome kiaušinius. 

Miltus, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišome atskirame dubenyje ir per tris kartus įmaišome į tešlą. 

Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą. 

Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą duoenelės kepimo formą ir ant viršaus užbarstome stambiai sukapotus lazdyno riešutus. Jei norite, galima riešutų įmaišyti į tešlą, tuomet jų reikės apie 100-150g. 

Šauname į orkaitę ir kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 60 min. Jei viršus ims labai ruduoti, o vidurys dar nebus iškepęs, duonelę apdengiame aliuminio folija ir baigiame kepti. Duonelėje daug obuolių, todėl ji bus trapi, todėl paliekame atvėsti skardoje ir atsargiai traukiame suėmę už kepimo popieriaus kraštų. Skanaus!

Pagaminta pagal Žiupsnelio Druskos rudeninės obuolių duonelės receptą

DSC_0765ps
Posted by Sandra at 15:11
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: duonelė, saldūs kepiniai

3 comments:

  1. Vilma said...

    August 9, 2013 at 4:49 PM

    Tikra grazuole!

  2. Sandra said...

    August 9, 2013 at 6:08 PM

    Ne tik graži, bet ir gardi :)

  3. Miglė said...

    August 10, 2013 at 3:02 PM

    Atrodo puikiai, Sandra! Linkiu įspūdingo Paryžiaus :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ▼  August (3)
      • Obuolių duonelė su lazdyno riešutais
      • Skanus ir saulėtas Paryžius
      • Miškais ateina ruduo. Obuolių ir bruknių uogienė.
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.