Kasmet būna tokios kelios rugpjūčio dienos, kai pažvelgi pro langą ir tiesiog žinai, kad jau ruduo. Nors, sakytum, viskas dar nepasikeitę - ir dienos šiltos, ir saulės daug, ir vaikai lauke tebežaidžia. O vis tiek man ruduo. Su nauju darbu, naujom baimėm ir iššūkiais. Ruduo, kai ugdydama kantrybę per kamsčius, kurie, regis, bus įspūdingi, grįšiu į naujus namus. Ruduo, kai vėsiais vakarais eisim saulės palydėt į tylius ežero vandenis. Žinau, geras ruduo bus.
Uogienė šita man taip patiko (kokia spalva!), kad net nevykusios nuotraukos nesutrukdys receptu pasidalinti. Receptas jau senokai buvo publikuotas Sweet Amandine tinklaraštyje, bet atradau jį tik prieš kelis mėnesius, ieškodama įdomesnio obuolienės paruošimo būdo. Galima kiek daugiau cukraus pilti, aš mėgstu mažiau saldžią, todėl visada jo sumažinu.
Obuolių ir bruknių uogienė
1kg obuolių
240ml bruknių
400g uogienių cukraus
2 cinamono lazdelių, 5 cm ilgio
Gaminame:
Obuolius nulupame, išpjaunam sėklizdžius ir supjaustom kubeliais, suberiam į puodą. Beriam bruknes, pilam cukrų, 2 stiklines vandens ir užverdam.
Kai užvirs, sumažinam ugnį, sudedam cinamono lazdeles ir palieme virti apie 20-30 min. Nepamirštam nugriebti verdant susidariusių putų ir karts nuo karto pamaišyti, kad neprisviltų.
Kai uogienė sutirštės iki norimos konsistencijos, išimam cinamono lazdeles ir supilstom į sterilius stiklainius. Skanaus!
Pagaminta pagal Sweet Amandine
Miglė said...
August 30, 2013 at 6:13 PM
Kaip nostalgiškai miško nuotraukos suveikė :) Mano seneliai tokią uogienę visad virdavo.
Karolina said...
August 30, 2013 at 6:16 PM
O nebandei obuolienės su apelsinais? Arba slyvomis? Man ir tas ir tas variantas patiko :)
Sandra said...
August 30, 2013 at 6:21 PM
Migle, čia tik įrodo - visa, kas nauja, yra tik iš naujo atrasta sena :)
Karolina, tokių nebandžiau, bet abi labai gerai skamba :) gal dar kokių prieskonių dėjai į jas?
Karolina said...
August 30, 2013 at 7:47 PM
Žinau, kad į slyvų pyliau brendžio ar kažkokio kito alkoholio :) o į apelsininę obuolienę anyžinės degtinės :)
Sandra said...
August 30, 2013 at 7:56 PM
Oho, jau visai gurmaniškai :) jei turėsiu laiko, būtinai tavo variantus išbandysiu :)
Unknown said...
August 31, 2013 at 11:44 AM
Fainai čia pas tave :) Tikrai miškais ateina ruduo.
Sandra said...
August 31, 2013 at 3:09 PM
Živile, malonu girdėt :)