skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Miškais ateina ruduo. Obuolių ir bruknių uogienė.

Friday, August 30, 2013
DSC_1197ps DSC_1200ps
Kasmet būna tokios kelios rugpjūčio dienos, kai pažvelgi pro langą ir tiesiog žinai, kad jau ruduo. Nors, sakytum, viskas dar nepasikeitę - ir dienos šiltos, ir saulės daug, ir vaikai lauke tebežaidžia. O vis tiek man ruduo. Su nauju darbu, naujom baimėm ir iššūkiais. Ruduo, kai ugdydama kantrybę per kamsčius, kurie, regis, bus įspūdingi, grįšiu į naujus namus. Ruduo, kai vėsiais vakarais eisim saulės palydėt į tylius ežero vandenis. Žinau, geras ruduo bus.

Uogienė šita man taip patiko (kokia spalva!), kad net nevykusios nuotraukos nesutrukdys receptu pasidalinti. Receptas jau senokai buvo publikuotas Sweet Amandine tinklaraštyje, bet atradau jį tik prieš kelis mėnesius, ieškodama įdomesnio obuolienės paruošimo būdo. Galima kiek daugiau cukraus pilti, aš mėgstu mažiau saldžią, todėl visada jo sumažinu.

DSC_2494ps DSC_2452ps

Obuolių ir bruknių uogienė

1kg obuolių

240ml bruknių

400g uogienių cukraus

2 cinamono lazdelių, 5 cm ilgio

Gaminame:
Obuolius nulupame, išpjaunam sėklizdžius ir supjaustom kubeliais, suberiam į puodą. Beriam bruknes, pilam cukrų, 2 stiklines vandens ir užverdam. 

Kai užvirs, sumažinam ugnį, sudedam cinamono lazdeles ir palieme virti apie 20-30 min. Nepamirštam nugriebti verdant susidariusių putų ir karts nuo karto pamaišyti, kad neprisviltų. 

Kai uogienė sutirštės iki norimos konsistencijos, išimam cinamono lazdeles ir supilstom į sterilius stiklainius. Skanaus!

Pagaminta pagal Sweet Amandine

DSC_1220ps
Posted by Sandra at 18:05
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: atsargos žiemai, džemas

7 comments:

  1. Miglė said...

    August 30, 2013 at 6:13 PM

    Kaip nostalgiškai miško nuotraukos suveikė :) Mano seneliai tokią uogienę visad virdavo.

  2. Karolina said...

    August 30, 2013 at 6:16 PM

    O nebandei obuolienės su apelsinais? Arba slyvomis? Man ir tas ir tas variantas patiko :)

  3. Sandra said...

    August 30, 2013 at 6:21 PM

    Migle, čia tik įrodo - visa, kas nauja, yra tik iš naujo atrasta sena :)

    Karolina, tokių nebandžiau, bet abi labai gerai skamba :) gal dar kokių prieskonių dėjai į jas?

  4. Karolina said...

    August 30, 2013 at 7:47 PM

    Žinau, kad į slyvų pyliau brendžio ar kažkokio kito alkoholio :) o į apelsininę obuolienę anyžinės degtinės :)

  5. Sandra said...

    August 30, 2013 at 7:56 PM

    Oho, jau visai gurmaniškai :) jei turėsiu laiko, būtinai tavo variantus išbandysiu :)

  6. Unknown said...

    August 31, 2013 at 11:44 AM

    Fainai čia pas tave :) Tikrai miškais ateina ruduo.

  7. Sandra said...

    August 31, 2013 at 3:09 PM

    Živile, malonu girdėt :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ▼  August (3)
      • Obuolių duonelė su lazdyno riešutais
      • Skanus ir saulėtas Paryžius
      • Miškais ateina ruduo. Obuolių ir bruknių uogienė.
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.