Atostogos nuostabios. Kai mieste tvyrojo, kaip sakė, stichinis karštis, tingiai kiurksojau prie ežero, skaičiavau žvaigždes, braidžiojau po mišką rinkdama gervuoges (uogienė bus!) ir mėgavaus vakaro vėsa prie laužo. Liko tik kelios dienos namie, o tada išsvajotas Paryžius. Taip laukiu, kad net vietoj nustygti sunku.
O su pirmaisiais obuoliais galima va tokią duonelė išsikepti. Nelabai nuklydau nuo pradinio recepto, tik sviesto šiek tiek sumažinau, nes man pasirodė kiek per daug. Riešutus galit sudėti visokius mėgstamus, o uogienė tinka rūgštesnė.
Obuolių duonelė su lazdyno riešutais
Reikės:
120g kambario temperatūros sviesto
125g rudojo cukraus
2 šaukštų uogienės
2 kiaušinių
150g miltų
2 obuolių
1 arbatinio šaukštelio malto cinamono
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
apie 50-70g stambiai sukapotų lazdyno riešutų. Jei norėsit riešutus berti ir į tešlą, tuomet reikės apie 100-150g
Gaminame:
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi kol masė pabals ir ims kilti burbulai, įmaišome uogienę, įmušame ir išmaišome kiaušinius.
Miltus, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišome atskirame dubenyje ir per tris kartus įmaišome į tešlą.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą duoenelės kepimo formą ir ant viršaus užbarstome stambiai sukapotus lazdyno riešutus. Jei norite, galima riešutų įmaišyti į tešlą, tuomet jų reikės apie 100-150g.
Šauname į orkaitę ir kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 60 min. Jei viršus ims labai ruduoti, o vidurys dar nebus iškepęs, duonelę apdengiame aliuminio folija ir baigiame kepti. Duonelėje daug obuolių, todėl ji bus trapi, todėl paliekame atvėsti skardoje ir atsargiai traukiame suėmę už kepimo popieriaus kraštų. Skanaus!
Vilma said...
August 9, 2013 at 4:49 PM
Tikra grazuole!
Sandra said...
August 9, 2013 at 6:08 PM
Ne tik graži, bet ir gardi :)
Miglė said...
August 10, 2013 at 3:02 PM
Atrodo puikiai, Sandra! Linkiu įspūdingo Paryžiaus :)