Tai va, persikrausčiau. Kaip aš juokais sakau, į užmiestį. Nors naujas būstas jau namai, dar prie daug ko reikia priprasti. Pavyzdžiui, kad rytais gerokai vėsiau, o vakare už lango beprotiškai garsiai čirpia žiogai.
Į virtuvę beveik sutilpau. Tik kelios dėžės su nepamenu kuo vis dar ant žemės. Iškrausčiusi į sandėliuką senus konspektus, kulinarines knygas pagaliau susidėjau kaip noriu - į atskirą lentyną. Pagarbiai taip. Kartais atsistoju prieš ją vien paspoksot ir pasidžiaugt, kaip gražiai jos ten atrodo.
O pirmą laisvesnį sekmadienį po kraustymosi valgėm va šitą uogienę su blynais. Jau kai viriau ji taip kvepėjo, jog buvau įsitikinusi, kad bus gerai. Ir buvo. Jau dabar gailiuos, kad tik kelis stiklainėlius turiu, nes šita uogienė be kalbų pateko į mano mylimiausių džemų, verdamų kasmet, sąrašą. Žemuogės man visuomet tokios egzotiškesnės uogos atrodo, bet galima naudot ir braškes, skonis labai skirtis neturėtų.
p.s. Egle, dėkinga už mintį! Ir kaip ten tavo rabarbarai? :)
Žemuogių uogienė su karšto vyno prieskoniais
Reikės:
1 litro žemuogių
300 ml uogienių cukraus
sėklų iš 4-5 kardamono ankščių arba 0,5-1 arbatinio šaukštelio malto kardamono
po 1 arbatinį šaukštelį malto cinamono ir imbiero, maltų gvazdikėlių, šviežiai tarkuoto muskato riešuto
Gaminame:
Uogas perrenkame, nuplauname ir supilame į puodą kartu su cukrumi. Užverdame, beriame prieskonius, išmaišom.
Sumažinam ugnį iki vidutinės ir verdam nuolat nubraukdami susidariusias putas apie 20-25 min, kol džemas sutirštės.
Kai uogienė jau bus norimo tirštumo, išjungiam ugnį, leidžiam kiek atvėsti ir tuomet išpilstom į sterilius indelius. Skanaus!
Žemuogių uogienė su karšto vyno prieskoniais
Reikės:
1 litro žemuogių
300 ml uogienių cukraus
sėklų iš 4-5 kardamono ankščių arba 0,5-1 arbatinio šaukštelio malto kardamono
po 1 arbatinį šaukštelį malto cinamono ir imbiero, maltų gvazdikėlių, šviežiai tarkuoto muskato riešuto
Gaminame:
Uogas perrenkame, nuplauname ir supilame į puodą kartu su cukrumi. Užverdame, beriame prieskonius, išmaišom.
Sumažinam ugnį iki vidutinės ir verdam nuolat nubraukdami susidariusias putas apie 20-25 min, kol džemas sutirštės.
Kai uogienė jau bus norimo tirštumo, išjungiam ugnį, leidžiam kiek atvėsti ir tuomet išpilstom į sterilius indelius. Skanaus!
Julija said...
July 8, 2013 at 5:47 PM
Drįsčiau teigti, kad su braškėmis skonis net labai skirtųsi. Nežinau, kokį žodį parinkti palyginimui, bet galbūt sakyčiau, kad žemuogių skonis būtų stipresnis, nei braškių. Bandžiau, žinau :)
Sandra said...
July 8, 2013 at 5:51 PM
Na taip, žemuogių labiau laukinis skonis :) turėjau galvoj, kad prieskonių natos čia groja pagrindiniu smuiku, todėl uogų skonis šiek tiek pasislepia.
Rima said...
July 8, 2013 at 6:32 PM
O ar neapkarto išvirtos žemuogės? Verdamos jos apkarsta.
Sandra said...
July 8, 2013 at 6:50 PM
Neapkarto. Ir kažin, ar tas kartumas čia jaustųsi, juk ir cukraus dedama, ir prieskoniai saldūs :)
Indrė said...
July 10, 2013 at 11:21 AM
Koooks grožis. Atrodo uogienę palaižysiu per ekraną :)
Sandra said...
July 10, 2013 at 1:54 PM
Labai ačiū, Indre :)
Anonymous said...
July 10, 2013 at 10:43 PM
Mano manymu virti žemuoges - nusikaltimas. Bet cia tik mano nuomone. Mes triname su mazai cukraus ir i kamera.