Tai ką, viskas. Atostogos.
Jei turėčiau teises, sėsčiau ant kokios vespos ir lėkčiau miesto gatvėmis, vėjui plaikstant plaukus. Dar sunku priprasti, kad galiu nedaryti nieko. Tiesiog. Bet jau spėjau visko sau prisižadėti.
Kad būsiu gera ir valgysiu daugiau salotų,
kepsiu pyragus,
gaminsiu ledus,
skaitysiu nebaigtas skaityti knygas,
siurbčiosiu šaltus kokteilius tyliose senamiesčio gatvėse,
grožėsiuos žvaigždėtu vasaros dangum....
ir dar daug daug visko darysiu. Ir šiaip čia bus pati kiečiausia vasara.
Va taip va.
Jei turėčiau teises, sėsčiau ant kokios vespos ir lėkčiau miesto gatvėmis, vėjui plaikstant plaukus. Dar sunku priprasti, kad galiu nedaryti nieko. Tiesiog. Bet jau spėjau visko sau prisižadėti.
Kad būsiu gera ir valgysiu daugiau salotų,
kepsiu pyragus,
gaminsiu ledus,
skaitysiu nebaigtas skaityti knygas,
siurbčiosiu šaltus kokteilius tyliose senamiesčio gatvėse,
grožėsiuos žvaigždėtu vasaros dangum....
ir dar daug daug visko darysiu. Ir šiaip čia bus pati kiečiausia vasara.
Va taip va.
----
Receptas paprastas, bet vykęs. Iš naujos knygos, kurios kelias pas mane buvo labai jau ilgas, nes teko knygą iš muitinės atsikovoti, kur ši kažkodėl buvo sulaikyta ir dar visokius mokesčius susimokėti. Hrrr.
Čia buvo pirmasis kartas, kai ruošiau šparagus, nes dažniausiai trumpą jų sezoną pražiopsodavau. Labai skaniai suvartojom. Puikus vasaros side dish.
Kepti šparagai su sūriu
Reikės:
700g - 1 kg šparagų
parmidžiano sūrio
balzaminio acto
alyvuogių aliejaus
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
Gaminame:
Šparagus nuplauname po tekančiu vandeniu, skutuku nulupame pirmąjį žievelės sluoksnį. Odelė yra palyginti tvirta, todėl lupame tam, kad šparagai tolygiai iškeptų - nuo viršūnėlės iki stiebo šerdies.
Nupjauname galiukus. Pabarstome druska ir pipirais, užpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir rankomis tolygiai paskirstome aliejų ir prieskonius ant šparagų.
Sudedame ant kepimo skardos vienu sluoksniu ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min.
Tuomet traukiam lauk, apšlakstome balzaminiu actu ir pabarstome parmidžiano sūrio. Skanaus!
Pagaminta pagal C. Hirsheimer, M. Hamilton "Canal House Cooks Every Day" p. 17
Anonymous said...
June 5, 2013 at 11:44 PM
Sveikinimai mergina;) man dar savaitė kančios...ir laisvė nuo mokslų..:) o tada vienoj iš tų senamiesčio gatvių turėsim gert kavą kartu:) L.
Anonymous said...
June 5, 2013 at 11:45 PM
p.s. o dėl teisių... prisimenant kiek aš tau zyziau... :)) beje, dėl remontų, gal tik naktį palakstytum;))
Sandra said...
June 5, 2013 at 11:48 PM
cha :) aš tai teisių tiek ir tenoriu, va taip imt ir mokėt viską iš karto :D
p.s. būtinai būtinai mums kavos reik, kada gi paskutinis kartas buvo??? :)
Viktorija said...
June 6, 2013 at 12:18 AM
Sveikinimai baigus mokslus! :)
P.S. Ir kaip visada, gražios nuotraukos ;)
Sandra said...
June 7, 2013 at 4:29 PM
Labai ačiū, Viktorija :)