skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Trešnių ir cinamono clafoutis

Sunday, June 9, 2013
Cherry cinamon clafoutis Cherry cinamon clafoutis
Su atskubėjusia vasara sugrįžo ir mano noras gaminti. Pagaliau nustojau skubėti. Iš naujo atrandu, kaip smagu visais dešimčia pirštų jausti drėgną ir tąsią tešlą ir kaip sunkiai numazgojamos uogų nuspalvintos rankos.
Kaip smagu pabaigti pradėtas skaityti knygas.
Kaip gera panirti į vėsų ežero vandenį (taip, sezoną jau atidariau!).
Kaip ramu tiesiog spoksoti į vakaro saulę ir nebeskubėti. Niekur. Ir tik dabar, praėjus dviems savaitėms tokio poilsio, imu suprasti, kokia vis dėlto buvau išvargusi ir suirzusi...
Galėčiau dar daug čia visko prirašyti, bet iš esmės tiesiog vėl savimi jaučiuos.

O prie tų naujų atrastų džiaugsmų galiu pridėti ir štai tokius pyragus. Šis dar geresnis, nei pirmasis. Trešnės ar vyšnios čia suskamba itin gerai. Brendžio dar šliūkštelėjau, bet nebūtina. Bandysit? Bandykit :)

Trešnių ir cinamono clafoutis

Reikės:

poros saujų trešnių ar vyšnių

3 kiaušinių

120 ml cukraus

120 ml riebios grietinėlės

180 ml pieno

120 ml miltų

3 šaukštų brendžio ar romo

2 arbatinių šaukštelių cinamono

Gaminame:
Uogas nuplauname, nuskabome stiebelius, išimame kauliukus. Tai patogiausia padaryti sąvaržėle ar žiogeliu.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame pieną ir grietinėlę, gerai išmaišom. Nuolat maišydami supilame miltus, gerai išmaišom. Tuomet suberiame cinamoną ir pilame brendį. Išmaišom.

23 cm sandarią kepimo formą ištepame sviestu. Uogas išdėliojame vienu sluoksniu ant formos dugno, tuomet pilame tešlą. Pašauname į orkaitę ir kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 45 min.

Iškepusį pyragą pabarstome kepintomis migdolų plokštelėmis, cukraus pudra. Skanaus!

Pagaminta pagal Dorie Greenspan "Around My French Table" p. 452-453

Cherry cinamon clafoutis
Posted by Sandra at 20:29
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, pyragai, saldūs kepiniai

5 comments:

  1. Marta said...

    June 9, 2013 at 11:10 PM

    Kaip aš suprantu tavo savijautą ir jaučiu didelį džiaugsmą, kad išsiritai iš irzlumo gniaužtų.

    O šiaip, jei šis kepinys toks geras, kaip nuotraukoje atrodo, jei ne ryt, tai poryt kepu :)

  2. Anonymous said...

    June 10, 2013 at 9:22 AM

    Kaip pavydu (baltai) skaityti.. tikiuosi ir aš tokios jausenos, tik dar reik palaukt..:) O pyrago kaip norėčiau tokio prie kavutės....:)L.

  3. Sandra said...

    June 10, 2013 at 8:12 PM

    Marta, pyragas tikrai geras :)

    L., suorganizuosiu aš ir tau tokį, nepergyvenk :)

  4. Indrė said...

    June 11, 2013 at 8:36 AM

    Atrodo fantastiškai. Aš irgi tik antrąją savaitę po komandiruočiu vėl imu "matuotis" savo seną dienotvarkę ir pomėgius :)

  5. Aušra said...

    August 2, 2013 at 5:34 PM

    vaizdas tobulas!

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ▼  June (5)
      • Šparagai su sūriu
      • Trešnių ir cinamono clafoutis
      • Tinklaraštininkų vakaras 2013
      • Obuolių tortas pagal Ottolenghi
      • Naminiai braškiniai ledai
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.