Su atskubėjusia vasara sugrįžo ir mano noras gaminti. Pagaliau nustojau skubėti. Iš naujo atrandu, kaip smagu visais dešimčia pirštų jausti drėgną ir tąsią tešlą ir kaip sunkiai numazgojamos uogų nuspalvintos rankos.
Kaip smagu pabaigti pradėtas skaityti knygas.
Kaip gera panirti į vėsų ežero vandenį (taip, sezoną jau atidariau!).
Kaip ramu tiesiog spoksoti į vakaro saulę ir nebeskubėti. Niekur. Ir tik dabar, praėjus dviems savaitėms tokio poilsio, imu suprasti, kokia vis dėlto buvau išvargusi ir suirzusi...
Galėčiau dar daug čia visko prirašyti, bet iš esmės tiesiog vėl savimi jaučiuos.
O prie tų naujų atrastų džiaugsmų galiu pridėti ir štai tokius pyragus. Šis dar geresnis, nei pirmasis. Trešnės ar vyšnios čia suskamba itin gerai. Brendžio dar šliūkštelėjau, bet nebūtina. Bandysit? Bandykit :)
Trešnių ir cinamono clafoutis
Reikės:
poros saujų trešnių ar vyšnių
3 kiaušinių
120 ml cukraus
120 ml riebios grietinėlės
180 ml pieno
120 ml miltų
3 šaukštų brendžio ar romo
2 arbatinių šaukštelių cinamono
Gaminame:
Uogas nuplauname, nuskabome stiebelius, išimame kauliukus. Tai patogiausia padaryti sąvaržėle ar žiogeliu.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame pieną ir grietinėlę, gerai išmaišom. Nuolat maišydami supilame miltus, gerai išmaišom. Tuomet suberiame cinamoną ir pilame brendį. Išmaišom.
23 cm sandarią kepimo formą ištepame sviestu. Uogas išdėliojame vienu sluoksniu ant formos dugno, tuomet pilame tešlą. Pašauname į orkaitę ir kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 45 min.
Iškepusį pyragą pabarstome kepintomis migdolų plokštelėmis, cukraus pudra. Skanaus!
Pagaminta pagal Dorie Greenspan "Around My French Table" p. 452-453
Kaip smagu pabaigti pradėtas skaityti knygas.
Kaip gera panirti į vėsų ežero vandenį (taip, sezoną jau atidariau!).
Kaip ramu tiesiog spoksoti į vakaro saulę ir nebeskubėti. Niekur. Ir tik dabar, praėjus dviems savaitėms tokio poilsio, imu suprasti, kokia vis dėlto buvau išvargusi ir suirzusi...
Galėčiau dar daug čia visko prirašyti, bet iš esmės tiesiog vėl savimi jaučiuos.
O prie tų naujų atrastų džiaugsmų galiu pridėti ir štai tokius pyragus. Šis dar geresnis, nei pirmasis. Trešnės ar vyšnios čia suskamba itin gerai. Brendžio dar šliūkštelėjau, bet nebūtina. Bandysit? Bandykit :)
Trešnių ir cinamono clafoutis
Reikės:
poros saujų trešnių ar vyšnių
3 kiaušinių
120 ml cukraus
120 ml riebios grietinėlės
180 ml pieno
120 ml miltų
3 šaukštų brendžio ar romo
2 arbatinių šaukštelių cinamono
Gaminame:
Uogas nuplauname, nuskabome stiebelius, išimame kauliukus. Tai patogiausia padaryti sąvaržėle ar žiogeliu.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame pieną ir grietinėlę, gerai išmaišom. Nuolat maišydami supilame miltus, gerai išmaišom. Tuomet suberiame cinamoną ir pilame brendį. Išmaišom.
23 cm sandarią kepimo formą ištepame sviestu. Uogas išdėliojame vienu sluoksniu ant formos dugno, tuomet pilame tešlą. Pašauname į orkaitę ir kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 45 min.
Iškepusį pyragą pabarstome kepintomis migdolų plokštelėmis, cukraus pudra. Skanaus!
Pagaminta pagal Dorie Greenspan "Around My French Table" p. 452-453
Marta said...
June 9, 2013 at 11:10 PM
Kaip aš suprantu tavo savijautą ir jaučiu didelį džiaugsmą, kad išsiritai iš irzlumo gniaužtų.
O šiaip, jei šis kepinys toks geras, kaip nuotraukoje atrodo, jei ne ryt, tai poryt kepu :)
Anonymous said...
June 10, 2013 at 9:22 AM
Kaip pavydu (baltai) skaityti.. tikiuosi ir aš tokios jausenos, tik dar reik palaukt..:) O pyrago kaip norėčiau tokio prie kavutės....:)L.
Sandra said...
June 10, 2013 at 8:12 PM
Marta, pyragas tikrai geras :)
L., suorganizuosiu aš ir tau tokį, nepergyvenk :)
Indrė said...
June 11, 2013 at 8:36 AM
Atrodo fantastiškai. Aš irgi tik antrąją savaitę po komandiruočiu vėl imu "matuotis" savo seną dienotvarkę ir pomėgius :)
Aušra said...
August 2, 2013 at 5:34 PM
vaizdas tobulas!