skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Šparagai su sūriu

Wednesday, June 5, 2013
Roasted asparagus asparagus Tai ką, viskas. Atostogos. 

Jei turėčiau teises, sėsčiau ant kokios vespos ir lėkčiau miesto gatvėmis, vėjui plaikstant plaukus. Dar sunku priprasti, kad galiu nedaryti nieko. Tiesiog. Bet jau spėjau visko sau prisižadėti.
Kad būsiu gera ir valgysiu daugiau salotų,
kepsiu pyragus,
gaminsiu ledus,
skaitysiu nebaigtas skaityti knygas,
siurbčiosiu šaltus kokteilius tyliose senamiesčio gatvėse,
grožėsiuos žvaigždėtu vasaros dangum....
ir dar daug daug visko darysiu. Ir šiaip čia bus pati kiečiausia vasara.
Va taip va. 

----

Receptas paprastas, bet vykęs. Iš naujos knygos, kurios kelias pas mane buvo labai jau ilgas, nes teko knygą iš muitinės atsikovoti, kur ši kažkodėl buvo sulaikyta ir dar visokius mokesčius susimokėti. Hrrr.

Čia buvo pirmasis kartas, kai ruošiau šparagus, nes dažniausiai trumpą jų sezoną pražiopsodavau. Labai skaniai suvartojom. Puikus vasaros side dish.


Kepti šparagai su sūriu

Reikės:

700g - 1 kg šparagų

parmidžiano sūrio

balzaminio acto

alyvuogių aliejaus

druskos ir grūstų juodųjų pipirų

Gaminame:
Šparagus nuplauname po tekančiu vandeniu, skutuku nulupame pirmąjį žievelės sluoksnį. Odelė yra palyginti tvirta, todėl lupame tam, kad šparagai tolygiai iškeptų - nuo viršūnėlės iki stiebo šerdies.

Nupjauname galiukus. Pabarstome druska ir pipirais, užpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir rankomis tolygiai paskirstome aliejų ir prieskonius ant šparagų.

Sudedame ant kepimo skardos vienu sluoksniu ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 min.

Tuomet traukiam lauk, apšlakstome balzaminiu actu ir pabarstome parmidžiano sūrio. Skanaus!

Pagaminta pagal C. Hirsheimer, M. Hamilton "Canal House Cooks Every Day" p. 17

Roasted asparagus

Posted by Sandra at 23:35
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, daržovių patiekalai

5 comments:

  1. Anonymous said...

    June 5, 2013 at 11:44 PM

    Sveikinimai mergina;) man dar savaitė kančios...ir laisvė nuo mokslų..:) o tada vienoj iš tų senamiesčio gatvių turėsim gert kavą kartu:) L.

  2. Anonymous said...

    June 5, 2013 at 11:45 PM

    p.s. o dėl teisių... prisimenant kiek aš tau zyziau... :)) beje, dėl remontų, gal tik naktį palakstytum;))

  3. Sandra said...

    June 5, 2013 at 11:48 PM

    cha :) aš tai teisių tiek ir tenoriu, va taip imt ir mokėt viską iš karto :D

    p.s. būtinai būtinai mums kavos reik, kada gi paskutinis kartas buvo??? :)

  4. Viktorija said...

    June 6, 2013 at 12:18 AM

    Sveikinimai baigus mokslus! :)

    P.S. Ir kaip visada, gražios nuotraukos ;)

  5. Sandra said...

    June 7, 2013 at 4:29 PM

    Labai ačiū, Viktorija :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ▼  June (5)
      • Šparagai su sūriu
      • Trešnių ir cinamono clafoutis
      • Tinklaraštininkų vakaras 2013
      • Obuolių tortas pagal Ottolenghi
      • Naminiai braškiniai ledai
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.