skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Kiauliena su ryžiais Rytų stiliumi

Wednesday, January 16, 2013
Untitled Untitled

Dar gruodžio pradžioje mane pasiekė netikėtas laiškas, kurio autorė užsiminė, jog netrukus sulauksiu staigmenos. Ir tikrai, po kelių dienų į mano duris pasibeldė kurjeris, rankose laikydamas didelę kartoninę dėžę. Paskubomis pasirašiau ir nekantraudama ėmiau lukštenti dėžę. Mano didžiam nustebimui, viduje gulėjo naujai išleista knyga "Azijos virtuvė nuo A iki Z". Čia tai bent, pagalvojau. Ir kaip tyčia, kai nė vienos knygos apie Azijos virtuvę neturiu, pas mane atkeliauja būtent tokia, kurią galėčiau pavadinti rytų šalių virtuvės pradžiamoksliu. Ypač patiko tai, kad knygos pradžioje aprašomi daugelis pagrindinių Azijos šalių virtuvėse vartojamų produktų, pateiktos nuorodos, kaip juos tinkamai paruošti.

Už šią tikrai netikėtą ir malonią staigmeną dėkoju Eglei ir leidyklai "Obuolys". Nors knyga jau ilgokai buvo vartoma ir skaitoma, laiko išbandyti receptams radau tik dabar. Pirmasis - saldi kiauliena su ryžiais. O spalvotais lapeliais pasižymėti dar savo eilės laukia ypač sudominę receptai su kiniškai grybais. Bet tai jau bus vėliau. Gamindama šį patiekalą, iš knygoje pateikto recepto pakeičiau tik kalendras, nes pastarąsias nelabai mėgstu, na ir šiek tiek padidinau produktų kiekius, didesniam valgytojų skaičiui pamaitinti.

Kiauliena su ryžiais Rytų stiliumi

2-3 porcijoms

Reikės:

350g kiaulienos kumpio

150g ryžių

1 poro

2 česnako skiltelių

2/3 raudonosios saldžiosios paprikos

ryšelio šviežių petražolių

apie 20g imbiero šaknies

sojų padažo

žuvų padažo

druskos ir grūstų juodųjų pipirų

aliejaus kepimui

Gaminame:
Ryžius išverdame, išvirusius perliejame šaltu vandeniu, kad nesuliptų.

Griežinėliais supjaustome porą ir papriką, susmulkiname petražoles, česnako skilteles smukliai sukapojame. Viską sudedame į gerai įkaitintą keptuvę ir pakepame apie 2 min vis pamaišydami. Tuomet į keptuvę suberiame ryžius, beriame druskos, pipirų, pilame sojų padažo ir paliekame pakepti apie 3 min. 

Kiaulieną supjaustome griežinėliais, imbiero šaknį nulupame ir taip pat smulkiai supjaustome. Į kitą keptuvę pilame aliejaus, kai jis įkais, beriame imbiero gabalėlius, kai jie šiek tiek apkeps, suberiame kiaulieną, pilame sojų ir žuvų padažo, sumažiname ugnį ir leidžiame pasitroškinti apie 5 min. 

Baigus kepti, į lėkštę dedame ryžius, ant jų - kiaulieną. Skanaus!

Pagaminta pagal E.Mačerauskienė, E.Bukauskas "Azijos virtuvė nuo A iki Z" p.112

Untitled
Posted by Sandra at 14:40
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, mėsos patiekalai, Rytų virtuvė

8 comments:

  1. Mindaugas said...

    January 16, 2013 at 10:16 PM

    Aš kažkaip tą knygą aplenkiu, pats nežinau kodėl..??

    Labai graži fotkė.:)

  2. Sandra said...

    January 16, 2013 at 10:29 PM

    Ačiū! Man tai patinka ta knyga, labiausiai todėl, kaip ir sakiau, kad viskas nuosekliai paaiškinta, o ne sumesti bet kaip receptai :)

  3. Vilma said...

    January 19, 2013 at 5:11 PM

    Kaip tik sian prabegom irgi praverciau sia knyga, pasirode verta demesio, bet visu nesusipirksi :(
    O Tavo nuotraukos fantastiskos!!!!!

  4. Sandra said...

    January 19, 2013 at 5:27 PM

    Oi, pažįstamas jausmas su tom knygom. Mano wishlist'as jau kokio puslapio ilgumo ir visų noriu, visų reikia :)

    nors ir neatrodo man šitos fantastiškos, bet vis tiek ačiū :)

  5. Aušra said...

    January 21, 2013 at 8:25 PM

    Sandra - uzburianciau, kaip visada;
    o Mindaugas, pastebejau, labai skeptiskai ziuri i knygas (just saying...);

  6. Sandra said...

    January 21, 2013 at 10:24 PM

    Aušra, smagu girdėt, kad patinka :) o Mindaugas manau tik į kai kurias knygas skeptiškai žiūri, ir tikrai turi savo favoritinių, kad ir Julia'os Child (just guessing) :)

  7. Anonymous said...

    February 3, 2013 at 2:09 PM

    Kažin, kiek tų padažų pilti?

  8. Sandra said...

    February 3, 2013 at 2:25 PM

    Priklausomai nuo produktų ir porcijų kiekio. Jei dedate visko tiek, kie čia surašyta - tada maždaug po 2 šaukštus. Ir nepamirškite gamindami ragauti :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ▼  January (5)
      • Šokoladinis pyragas su vanile
      • Kiauliena su ryžiais Rytų stiliumi
      • Romo kokteilių vakaras
      • Noodle'iai su vištiena ir daržovėmis
      • Roma. Geriausios kavos beieškant.
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.