Tą knygą iš manęs konfiskavo brangusis, pareiškęs, kad tai jam labiausiai patinkanti knyga iš visų mano turimų ir kad nuo šiol draugausiąs su Azijos virtuve. Pažadus vykdo. Laikas nuo laiko virtuvėje pasigirsta intensyvaus darbo peiliu ir šakučių tarškinimo garsai, kaičiamos keptuvės ir puodai ir po keliolikos minučių ant mano stalo jau garuoja dubenėliai kvapnaus patiekalo. Tiesa sakant, tie dubenėliai man dabar gyvybę palaiko. Jei ne jie, turbūt maitinčiausi vien sumuštiniais.
O šiaip tai baisinga niurzga pasidariau. Visi tie mokslai atsibodo taip labai, kad kartais pagaunu save tiesiog žiūrint į vieną tašką ir galvojant, kada gi visa tai pasibaigs. Reikia juk būtinai pasiskųst, ar ne? Čia taip savęs begailėdama ėmiau ir nusipirkau bilietus į Romą. Na po teisybei nusipirkau dar lapkritį, bet tada irgi buvo savęs gaila, tai beveik tas pats išeina. Užtat visas planavimo įkarštis užgriuvo tik prieš kelias savaites ir pertraukomis tarp mokymųsi laiką dalinau pyragams ir skaitiniams apie muziejus ir piazza's (liet. aikštes). Tai va. Keliausim.
Noodle'iai su vištiena ir daržovėmis
2 porcijoms
Reikės:
300g vištienos
pusės raudonos saldžiosios paprikos
pusės geltonos saldžiosios paprikos
50g cukinijos
1 svogūno arba poro
200g kvietinių kinietiškų makaronų
2 šaukštų sojos padažo
2 šaukštų žuvų padažo
aliejaus kepimui
grūstų juodųjų pipirų
sezamo sėklų apibarstymui
Gaminame:
Makaronus išverdame pagal gamintojo instrukcijas.
Pasiruošiame daržovės: svogūną smulkiai supjaustome, paprikas ir cukinijas supjaustome juostelėmis. Mėsą taip pat supjaustom lazdelėmis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedam mėsą. Kepam, kol mėsa bus beveik iškepusi. Tuomet suberiame daržoves, pilam sojų ir žuvų padažo po maždaug 2 šaukštus, beriam grūstų juodųjų pipirų, išmaišom, ir leidžiam apkepti. Kai daržovės ir mėsa bus paruošti, sudedam makaronus. Viską išmaišom, leidžiam makaronams sušilti, jei bus atvėsę, ir dedam į lėkštes. Skanaus!
Pagaminta pagal E.Mačerauskienė ir V.Bukauskas "Azijos virtuvė nuo A iki Z" p. 136
O šiaip tai baisinga niurzga pasidariau. Visi tie mokslai atsibodo taip labai, kad kartais pagaunu save tiesiog žiūrint į vieną tašką ir galvojant, kada gi visa tai pasibaigs. Reikia juk būtinai pasiskųst, ar ne? Čia taip savęs begailėdama ėmiau ir nusipirkau bilietus į Romą. Na po teisybei nusipirkau dar lapkritį, bet tada irgi buvo savęs gaila, tai beveik tas pats išeina. Užtat visas planavimo įkarštis užgriuvo tik prieš kelias savaites ir pertraukomis tarp mokymųsi laiką dalinau pyragams ir skaitiniams apie muziejus ir piazza's (liet. aikštes). Tai va. Keliausim.
Noodle'iai su vištiena ir daržovėmis
2 porcijoms
Reikės:
300g vištienos
pusės raudonos saldžiosios paprikos
pusės geltonos saldžiosios paprikos
50g cukinijos
1 svogūno arba poro
200g kvietinių kinietiškų makaronų
2 šaukštų sojos padažo
2 šaukštų žuvų padažo
aliejaus kepimui
grūstų juodųjų pipirų
sezamo sėklų apibarstymui
Gaminame:
Makaronus išverdame pagal gamintojo instrukcijas.
Pasiruošiame daržovės: svogūną smulkiai supjaustome, paprikas ir cukinijas supjaustome juostelėmis. Mėsą taip pat supjaustom lazdelėmis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedam mėsą. Kepam, kol mėsa bus beveik iškepusi. Tuomet suberiame daržoves, pilam sojų ir žuvų padažo po maždaug 2 šaukštus, beriam grūstų juodųjų pipirų, išmaišom, ir leidžiam apkepti. Kai daržovės ir mėsa bus paruošti, sudedam makaronus. Viską išmaišom, leidžiam makaronams sušilti, jei bus atvėsę, ir dedam į lėkštes. Skanaus!
Pagaminta pagal E.Mačerauskienė ir V.Bukauskas "Azijos virtuvė nuo A iki Z" p. 136
Karolina said...
January 21, 2013 at 5:55 PM
O Romaaa :)) Ką tik grįžau iš ten, noriu atgal.. Beveik garantuoju, kad įsimylėsi šitą miestą :)
Sandra said...
January 22, 2013 at 9:37 AM
Karolina, aš jau irgi taip galvoju, pasiskaičiusi savo kelionių gidą :) turėtų būt nuostabu :)
Ineta, man dar ne, aš dar sesiją turėjau (tiksliau, turiu), 5 egzaminai tik, bet vis tiek kažkaip mokytis sunkiau, nei anksčiau :)
Maisto Diletantė said...
January 29, 2013 at 12:52 PM
Lauksim kulinarinio reportažo iš Romos :)
Vilma said...
March 14, 2013 at 10:51 PM
Neabejoju, kad patiks Roma! Patinka visiems, kas isimyleje virtuve ;) Man vienas silciausiu miestu!!!! O skaniausi ledai man buvo visgi cia http://www.dellapalma.it/. Grazaus laiko! ;)
Sandra said...
March 14, 2013 at 11:08 PM
Čia kiek senesnis įrašas. Romoje iš tiesų buvo nepaprastai gera, šilta ir gražu :)
Migle said...
March 15, 2013 at 7:22 AM
Tik dabar perskaičiau šį įrašą, bet tavo kančios su mokslais man yra TAIP GERAI PAŽĮSTAMOS. Geriau nei gerai! Aš laukiu nesulaukiu, kada visas šis košmaras baigsis. Ir gyvenu vient ik ta mintimi, jog pabaiga jau labai apčiupiama :) Stiprybės ir tau!
O Roma visada gali būti išsigelbėjimu! Pamenu, praeitais metais užėjus rudeniniam slogučiui, aš irgi nieko neklaususi ir per daug negalvojusi stvėriau bilietus į Romą. Buvo tikra atgaiva sielai :)
Sandra said...
March 15, 2013 at 10:53 PM
Migle, Roma iš tiesų buvo atgaiva, visomis prasmėmis. Kartais labai gerai yra nors trumpam kažkur pabėgti, paskui ir visos tos bėdos nebe tokios baisios atrodo :)
Indrė said...
March 20, 2013 at 10:53 PM
Kaip nuostabiai spalvingai atrodo!
Sandra said...
March 21, 2013 at 12:02 AM
Dėkui Indre, ne tik vaizdas, bet ir skonis geras čia buvo :)