skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Sveikuoliški atostogų pusryčiai

Wednesday, April 4, 2012
DSC_1005
DSC_1016

Kad atostogos yra gerai turbūt net sakyti nereikia. Tiesiog mėgaujuos. Dienos mano dabar tokios, kaip man patinka. Šiek tiek ilgiau galima pamiegoti rytais, tiesa, saikingai, nes užkietėjusioms pelėdoms labai lengva iš kelio išklysti ir numigti iki pietų, o tada jau žiūrėk pusryčiai valgomi maždaug 15.00. Puodelis rytinės kavos (būtinai su pienu) ir ankstyva tinklaraščių apžvalga, tada jogurtas. Tada, priklausomai nuo nuotaikos, knyga arba filmas, o tada iškeliaujam. Ne, ne viena, kaip gi čia viena. Visuomet su draugu. Jis juodas, nedidelis, tik atskiros rankinės reikia. Juokauju. Su fotoaparatu žinoma. Pietums - dar vienas puodelis kavos, kartais ir raguolis ar keksiukas šalia. 

Grįžtam kai saulė leidžiasi, apniunka dangus arba kojos nebelaiko. Tai po keturių dienų tokio bastymosi pastebėjau, kad didžiąją Vilniaus dalį kaip ir apėjau, nes nuotraukos nejučiomis ėmė kartotis. Bet koks smagumas neišpasakytas taip vaikštinėti! Mm...Tai ką gi dar nuveikiau? Pažiūrėjau beveik pusę Eglės rekomenduotų filmų. Perskaičiau dvi knygas. Beveik nieko nesinorėjo nei valgyt, nei gaminti. Bet užtat padariau gal tūkstantį nuotraukų. Gaila, ne fotografijos blogas čia, va tūkstantis naujų receptų tikrai susižavėjimo šūksnių sulauktų, ar ne? :)

DSC_1369 Honey muesli Kaip pavyko suprasti iš mano padrikos kalbos, pusryčius aš valgau visuomet, man čia šventas reikalas. Todėl receptas šiandien irgi pusrytinis. Man - įdomus ir netikėtas, nes dažniausiai neišklystu iš gerai praminto kelio - jogurtas/varškė. O šiandien pusryčiams buvo kilometrinio pavadinimo patiekalas: apelsinų sultyse mirkyti avižiniai dribsniai su obuoliais, spanguolėmis, medumi ir jogurtu.

Pusryčių dribsniams su džiovintais vaisiais reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food

2-3 porcijoms

1 stiklinės avižinių dribsnių*

60ml apelsinų sulčių

120ml šalto vandens

100ml natūralaus jogurto

1,5 šaukšto medaus

1 obuolio

saujos džiovintų spanguolių, mėgstamų riešutų, ar razinų



Gaminame:
Vakare avižinius dribsnius beriame į dubenį, sumaišome su apelsinų sultimis ir vandeniu, dubenį uždengiame, dedame į šaldytuvą ir paliekame per naktį brinkti.

Ryte dribsnius sumaišome su medumi ir jogurtu, įtarkuojame obuolį, beriame džiovintų vaisių ar riešutų ir pasidaliname su kitais pusryčiautojais. Skanaus!

* naudojau greito paruošimo dribsnius, jie man išbrinko maždaug per 3-4 val. Per naktį palikti reikia paprastus, ne greito paruošimo dribsnius.


Posted by Sandra at 17:19
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, pusryčiams

10 comments:

  1. Unknown said...

    April 4, 2012 at 6:59 PM

    Liuks receptas :)

  2. Sandra said...

    April 4, 2012 at 7:14 PM

    Dėkui, man jis taip pat labai patiko :)

  3. Juliana said...

    April 4, 2012 at 10:32 PM

    Superinės nuotraukos, ot kad ir man kas duotų atostogas - mielai pasipraktikuočiau fotografuoti :)
    O pusryčiai tikrai šaunūs, labai panašūs ir Bircher Muesli (kur dribsniai mirkomi obuolių sultyse). Skaniai atrodo :)
    P.S. Man labai patinka Tavo blogas ;]

  4. Anonymous said...

    April 4, 2012 at 10:32 PM

    Nuotraukos tikru pavasariu kvepia, kai lauke sniego sluoksnis.
    O tokie pusryčiai mano stiliaus, išmėginsiu :)

  5. Sandra said...

    April 5, 2012 at 9:34 AM

    Oi merginos, kaip smagu ryte pabudus tiek gražių komentarų rasti! Tikrai nesitikėjau :) Labai ačiū visoms, kad užsukate, skaitote, stebite...Gera rašyti, kai jauti, kad tie įrašai laukiami :)

  6. Anonymous said...

    May 16, 2012 at 2:49 PM

    Nuostabus Tavo blogas - šios dienos atradimas!!! Nerealiai gražūs ir "skanūs" receptai ir nuotraukos :) Kokiu fotoaparatu fotografuoji? Objektyvas? Aš ką tik įsigijau pirmąjį veidrodinį, bandau jaukintis:)

  7. Sandra said...

    May 16, 2012 at 5:00 PM

    Vaje, kaip malonu tokius žodžius girdėti (ar geriau sakyti skaityti) :) Fotografuoju su nikon D3100, objektyvas ne ypatingas, "kitinis" 18-35mm ir 3,5-5,6 diafgrama.

  8. Anonymous said...

    May 17, 2012 at 10:00 AM

    Tavo mintys, receptai ir NUOTRAUKOS tikrai vertos pagyrimo. Nesu profesionalė, bet kaip mėgėjai labai labai patinka :) o, pasirodo, tokį pat fotoaparatą įsigijau, bet dar sunkiai valdau :) Jei bent kiek tavo nuotraukom prilygsiu, visai patenkinta būsiu :))) Sėkmės, seksiu Tavo blogą reguliariai daabr :)

  9. Sandra said...

    May 17, 2012 at 12:43 PM

    Man šis fotoaparatas labai patinka, greitai susidraugavau su juo :) O dėl nuotraukų, tai aš gana savikritiška, stengiuosi mokytis ir taisyti klaidas. Nors man atrodo, kad kiekvienam kitų nuotraukos gražesnės, nei paties darytos :) Žinoma, kiekvienas geras atsiliepimas labai pagdrąsina ir ragina tobulėti. Dėkui dar kartą už tokius gražius žodžius, stengsiuos nenuvilti :)

  10. Anonymous said...

    May 18, 2012 at 8:08 AM

    :) tikrai taip - labai mes jau savikritiški, bet tobulėjimas dar niekam nepakenkė :) taigi, pirmyn :) nekantriai lauksiu naujų "postų" :) gero savaitgalio, Sandra :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ▼  April (8)
      • Sveikuoliški atostogų pusryčiai
      • C'est magnifique!
      • Pasukose marinuota gruzdinta vištiena
      • Naminė latte kava
      • Obuolių keksiukai su avietėmis
      • Citrinų sultyse marinuota vištiena ir žiedinio kop...
      • Viduržemio jūros salotos
      • Odė sultims
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.