Kad atostogos yra gerai turbūt net sakyti nereikia. Tiesiog mėgaujuos. Dienos mano dabar tokios, kaip man patinka. Šiek tiek ilgiau galima pamiegoti rytais, tiesa, saikingai, nes užkietėjusioms pelėdoms labai lengva iš kelio išklysti ir numigti iki pietų, o tada jau žiūrėk pusryčiai valgomi maždaug 15.00. Puodelis rytinės kavos (būtinai su pienu) ir ankstyva tinklaraščių apžvalga, tada jogurtas. Tada, priklausomai nuo nuotaikos, knyga arba filmas, o tada iškeliaujam. Ne, ne viena, kaip gi čia viena. Visuomet su draugu. Jis juodas, nedidelis, tik atskiros rankinės reikia. Juokauju. Su fotoaparatu žinoma. Pietums - dar vienas puodelis kavos, kartais ir raguolis ar keksiukas šalia.
Grįžtam kai saulė leidžiasi,
apniunka dangus arba kojos nebelaiko. Tai po keturių dienų tokio
bastymosi pastebėjau, kad didžiąją Vilniaus dalį kaip ir apėjau, nes
nuotraukos nejučiomis ėmė kartotis. Bet koks smagumas neišpasakytas taip
vaikštinėti! Mm...Tai ką gi dar nuveikiau? Pažiūrėjau beveik pusę Eglės rekomenduotų filmų. Perskaičiau dvi knygas. Beveik nieko
nesinorėjo nei valgyt, nei gaminti. Bet užtat padariau gal tūkstantį
nuotraukų. Gaila, ne fotografijos blogas čia, va tūkstantis naujų
receptų tikrai susižavėjimo šūksnių sulauktų, ar ne? :)
Kaip pavyko suprasti iš mano padrikos kalbos, pusryčius aš valgau visuomet, man čia šventas reikalas. Todėl receptas šiandien irgi pusrytinis. Man - įdomus ir netikėtas, nes dažniausiai neišklystu iš gerai praminto kelio - jogurtas/varškė. O šiandien pusryčiams buvo kilometrinio pavadinimo patiekalas: apelsinų sultyse mirkyti avižiniai dribsniai su obuoliais, spanguolėmis, medumi ir jogurtu.
Gaminame:
Vakare avižinius dribsnius beriame į dubenį, sumaišome su apelsinų sultimis ir vandeniu, dubenį uždengiame, dedame į šaldytuvą ir paliekame per naktį brinkti.
Ryte dribsnius sumaišome su medumi ir jogurtu, įtarkuojame obuolį, beriame džiovintų vaisių ar riešutų ir pasidaliname su kitais pusryčiautojais. Skanaus!
Kaip pavyko suprasti iš mano padrikos kalbos, pusryčius aš valgau visuomet, man čia šventas reikalas. Todėl receptas šiandien irgi pusrytinis. Man - įdomus ir netikėtas, nes dažniausiai neišklystu iš gerai praminto kelio - jogurtas/varškė. O šiandien pusryčiams buvo kilometrinio pavadinimo patiekalas: apelsinų sultyse mirkyti avižiniai dribsniai su obuoliais, spanguolėmis, medumi ir jogurtu.
Pusryčių dribsniams su džiovintais vaisiais reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food
pagaminta pagal BBC Good Food
2-3 porcijoms
1 stiklinės avižinių dribsnių*
1 stiklinės avižinių dribsnių*
60ml apelsinų sulčių
120ml šalto vandens
100ml natūralaus jogurto
1,5 šaukšto medaus
1 obuolio
saujos džiovintų spanguolių, mėgstamų riešutų, ar razinų
120ml šalto vandens
100ml natūralaus jogurto
1,5 šaukšto medaus
1 obuolio
saujos džiovintų spanguolių, mėgstamų riešutų, ar razinų
Gaminame:
Vakare avižinius dribsnius beriame į dubenį, sumaišome su apelsinų sultimis ir vandeniu, dubenį uždengiame, dedame į šaldytuvą ir paliekame per naktį brinkti.
Ryte dribsnius sumaišome su medumi ir jogurtu, įtarkuojame obuolį, beriame džiovintų vaisių ar riešutų ir pasidaliname su kitais pusryčiautojais. Skanaus!
* naudojau greito paruošimo dribsnius, jie man išbrinko maždaug per 3-4 val. Per naktį palikti reikia paprastus, ne greito paruošimo dribsnius.
Unknown said...
April 4, 2012 at 6:59 PM
Liuks receptas :)
Sandra said...
April 4, 2012 at 7:14 PM
Dėkui, man jis taip pat labai patiko :)
Juliana said...
April 4, 2012 at 10:32 PM
Superinės nuotraukos, ot kad ir man kas duotų atostogas - mielai pasipraktikuočiau fotografuoti :)
O pusryčiai tikrai šaunūs, labai panašūs ir Bircher Muesli (kur dribsniai mirkomi obuolių sultyse). Skaniai atrodo :)
P.S. Man labai patinka Tavo blogas ;]
Anonymous said...
April 4, 2012 at 10:32 PM
Nuotraukos tikru pavasariu kvepia, kai lauke sniego sluoksnis.
O tokie pusryčiai mano stiliaus, išmėginsiu :)
Sandra said...
April 5, 2012 at 9:34 AM
Oi merginos, kaip smagu ryte pabudus tiek gražių komentarų rasti! Tikrai nesitikėjau :) Labai ačiū visoms, kad užsukate, skaitote, stebite...Gera rašyti, kai jauti, kad tie įrašai laukiami :)
Anonymous said...
May 16, 2012 at 2:49 PM
Nuostabus Tavo blogas - šios dienos atradimas!!! Nerealiai gražūs ir "skanūs" receptai ir nuotraukos :) Kokiu fotoaparatu fotografuoji? Objektyvas? Aš ką tik įsigijau pirmąjį veidrodinį, bandau jaukintis:)
Sandra said...
May 16, 2012 at 5:00 PM
Vaje, kaip malonu tokius žodžius girdėti (ar geriau sakyti skaityti) :) Fotografuoju su nikon D3100, objektyvas ne ypatingas, "kitinis" 18-35mm ir 3,5-5,6 diafgrama.
Anonymous said...
May 17, 2012 at 10:00 AM
Tavo mintys, receptai ir NUOTRAUKOS tikrai vertos pagyrimo. Nesu profesionalė, bet kaip mėgėjai labai labai patinka :) o, pasirodo, tokį pat fotoaparatą įsigijau, bet dar sunkiai valdau :) Jei bent kiek tavo nuotraukom prilygsiu, visai patenkinta būsiu :))) Sėkmės, seksiu Tavo blogą reguliariai daabr :)
Sandra said...
May 17, 2012 at 12:43 PM
Man šis fotoaparatas labai patinka, greitai susidraugavau su juo :) O dėl nuotraukų, tai aš gana savikritiška, stengiuosi mokytis ir taisyti klaidas. Nors man atrodo, kad kiekvienam kitų nuotraukos gražesnės, nei paties darytos :) Žinoma, kiekvienas geras atsiliepimas labai pagdrąsina ir ragina tobulėti. Dėkui dar kartą už tokius gražius žodžius, stengsiuos nenuvilti :)
Anonymous said...
May 18, 2012 at 8:08 AM
:) tikrai taip - labai mes jau savikritiški, bet tobulėjimas dar niekam nepakenkė :) taigi, pirmyn :) nekantriai lauksiu naujų "postų" :) gero savaitgalio, Sandra :)