skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Viduržemio jūros salotos

Saturday, April 28, 2012
- Tu neblogas virėjas, - pagyrė ji.
- Ne, netiesa. Aš tik įdedu širdies. Toks ir skirtumas. Juk viską lemia požiūris. Jei tikrai stengiesi, tai ir pavyks - bet tik iki tam tikros ribos. Tad jei tikrai stengiesi būti laimingas, tai ir būni - iki tam tikros ribos. 
- Bet ne daugiau.
- Daugiau jau vadinama laime, - atsakiau aš.
- Tu moki įvaryti neviltį. Ar tai reiškia būti suaugusiam?
H. Murakami "Dansu Dansu Dansu"

Šituo gyvenu pastarąsias kelias savaites. Murakamiu. Neskaičiau tada, kai skaitė visi, ir nė kiek nesigailiu. Aš visuomet tikėjau, kad knygos reikia norėti. Taip, kaip kartais būtinai norisi kavos. Ar šokoladinio pyrago. Ar panirti į vėsų ežero vandenį. Nes balandis, o karšta! Ir šiandien vaikštinėdama po miestą supratau, kad niekaip neišsiversiu be stiklinės gaivių sulčių ir vos atsispyriau pagundai sumerkti kojas į vėsų fontano vandenį.



Viduržemio jūros salotoms reikės:
pagaminta pagal J.Oliver "Jamie Oliverio ministerija" p. 123 / Alma Littera 2010

2 nedidelių gūžių romaninių salotų

2-3 pomidorų, geriau ne tokie prinokę

pusės raudonojo svogūno

ryšelio prieskoninių žolelių (čiobrelių, raudonėliu ar bazilikų)

1 šaukšto balzaminio acto

3 šaukštų alyvuogių aliejaus

druskos ir grūstų juodųjų pipirų

Gaminame:
Geriausia viską pjaustyti ant didelės medinės lentos, su kuria galima ir patiekti salotas ant stalo. Aš taip ir darau dažniausiai, nes atrodo žaismingai ir labai šeimyniškai :)

Salotų lapus nuskabome, susmulkiname. taip pat kubeliais supjaustome pomidorus ir svogūną. Smulkiai sukapojame prieskonines žoleles.

Baigus viską smulkinti, lentelės viduryje tarp salotų padarome duobutę ir pilame balzaminio acto, aliejaus, išmaišome. Liko tik pabrstyti salotas druska ir pipirais ir galime skanauti.

Posted by Sandra at 18:40
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, salotos

2 comments:

  1. Juliana said...

    April 30, 2012 at 2:21 AM

    Labai labai labai gražios nuotraukos. Ypač ta pirma. Eh...
    O tokias (ar panašias) salotas gaminuosi labai dažnai - visada skanu :)
    P.S. Kažkokioje Oliverio laidoje mačiau, kaip jis gamina salotas tiesiai ant pjaustymo lentos, tad nuotraukos labai tinka prie Oliveriško recepto :))

  2. Sandra said...

    April 30, 2012 at 10:18 AM

    Ačiū Juliana :) Tik norėčiau, kad ir maisto nuotraukos tokios išeitų, nes kuo toliau, tuo labiau man ima atrodyt, fotografuoti maisto aš visai nemoku... O dėl lentelės, tai ši idėja man laaabai patiko, vos pamačiau. Tik va didesnės lentelės reikėtų nei maniškė, nes dažnai salotos pro kraštus veržiasi :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ▼  April (8)
      • Sveikuoliški atostogų pusryčiai
      • C'est magnifique!
      • Pasukose marinuota gruzdinta vištiena
      • Naminė latte kava
      • Obuolių keksiukai su avietėmis
      • Citrinų sultyse marinuota vištiena ir žiedinio kop...
      • Viduržemio jūros salotos
      • Odė sultims
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.