- Tu neblogas virėjas, - pagyrė ji.
- Ne, netiesa. Aš tik įdedu širdies. Toks ir skirtumas. Juk viską lemia požiūris. Jei tikrai stengiesi, tai ir pavyks - bet tik iki tam tikros ribos. Tad jei tikrai stengiesi būti laimingas, tai ir būni - iki tam tikros ribos.
- Bet ne daugiau.
- Daugiau jau vadinama laime, - atsakiau aš.
- Tu moki įvaryti neviltį. Ar tai reiškia būti suaugusiam?
H. Murakami "Dansu Dansu Dansu"
Šituo gyvenu pastarąsias kelias savaites. Murakamiu. Neskaičiau tada, kai skaitė visi, ir nė kiek nesigailiu. Aš visuomet tikėjau, kad knygos reikia norėti. Taip, kaip kartais būtinai norisi kavos. Ar šokoladinio pyrago. Ar panirti į vėsų ežero vandenį. Nes balandis, o karšta! Ir šiandien vaikštinėdama po miestą supratau, kad niekaip neišsiversiu be stiklinės gaivių sulčių ir vos atsispyriau pagundai sumerkti kojas į vėsų fontano vandenį.
Viduržemio jūros salotoms reikės:
pagaminta pagal J.Oliver "Jamie Oliverio ministerija" p. 123 / Alma Littera 2010
2 nedidelių gūžių romaninių salotų2-3 pomidorų, geriau ne tokie prinokę
pusės raudonojo svogūno
ryšelio prieskoninių žolelių (čiobrelių, raudonėliu ar bazilikų)
1 šaukšto balzaminio acto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
Gaminame:
Geriausia viską pjaustyti ant didelės medinės lentos, su kuria galima ir patiekti salotas ant stalo. Aš taip ir darau dažniausiai, nes atrodo žaismingai ir labai šeimyniškai :)
Salotų lapus nuskabome, susmulkiname. taip pat kubeliais supjaustome pomidorus ir svogūną. Smulkiai sukapojame prieskonines žoleles.
Baigus viską smulkinti, lentelės viduryje tarp salotų padarome duobutę ir pilame balzaminio acto, aliejaus, išmaišome. Liko tik pabrstyti salotas druska ir pipirais ir galime skanauti.
Juliana said...
April 30, 2012 at 2:21 AM
Labai labai labai gražios nuotraukos. Ypač ta pirma. Eh...
O tokias (ar panašias) salotas gaminuosi labai dažnai - visada skanu :)
P.S. Kažkokioje Oliverio laidoje mačiau, kaip jis gamina salotas tiesiai ant pjaustymo lentos, tad nuotraukos labai tinka prie Oliveriško recepto :))
Sandra said...
April 30, 2012 at 10:18 AM
Ačiū Juliana :) Tik norėčiau, kad ir maisto nuotraukos tokios išeitų, nes kuo toliau, tuo labiau man ima atrodyt, fotografuoti maisto aš visai nemoku... O dėl lentelės, tai ši idėja man laaabai patiko, vos pamačiau. Tik va didesnės lentelės reikėtų nei maniškė, nes dažnai salotos pro kraštus veržiasi :)