skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Apelsinų marmeladas

Wednesday, March 28, 2012
DSC_0807
DSC_0818
Tikriausiai todėl, kad pastarosios dienos buvo vėsios ir apniukusios, man norėjosi daugiau jaukumo ir šilumos. Šilumos stygių pajaučiau labai greitai, vos temperatūra ėmė kristi, tai net židinį brangusis kūrė, kad visai nesušalčiau. O aš galutinai įsitikinau, kad visai ne žinduolis esu, o koks šaltakraujis gyvis, nes esu visiškai priklausoma nuo aplinkos temperatūros ir savos negeneruoju. Turbūt kepėjos man pritars, kad geriausia (ir linksmiausia) šildytis prie orkaitės sausainiukus kepant ar prie viryklės, ilgai maišant pilnutėlį troškinio puodą. Poveikis dvigubas - ir pačiam šilta, ir namai kvepia.

Šitas receptas gana ilgokai užsigulėjo lentynoje su prie kampo prilipintu mėlynu lapeliu, suprask - būtinas išbandyti. Konkrečių produktų kiekių nenurodau, nes viskas priklauso nuo apelsinų: išverdam, išspaudžiam, o tada žiūrim, kiek tos masės gavosi ir jau iš akies pridedam ko dar reikia. Juk uogienė čia, negali nepavykti :)

Apelsinų marmeladui reikės:
pagaminta pagal "Virtuvė Nuo...Iki..." nr. 9 (28) psl. 25

apelsinų

citrinos sulčių

cukraus

Gaminame:
Apelsinus nulupame, supjaustome kubeliais ir suberiame į puodą, verdame apie 30min ant vidutinės ugnies. Nepamištam karts nuo karto pamaišyti. Baigus virti, puodą nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti. Atvėsusią masę perpilame į kitą puodą per sietelį, o tai, kas lieka ant sietelio dugno, sudedame į marlės gabalą, suvyniojame viską tarsi į maišą ir išspaudžiame sultis į puodą. 

Puodą statome ant viryklės, įspaudžiame citrinos sultis (1 litrui masės - 1-2 citrinos), pilame cukraus (1 litrui masės - 700g cukraus) ir verdame ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės (maždaug 45-60 min). Nepamirštame nugriebti susidariusių putų. Baigus virti, marmeladą supilstome į sterilius indelius. Skanaus!

Jei smalsu, kiek gi marmelado gausime, galiu pasidalinti savo patirtimi: iš maždaug 1,3kg apelsinų (čia su žievelėm svoris) man pavyko išgauti du nedidelius indelius marmelado.
Posted by Sandra at 17:27
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: atsargos žiemai, dovanos iš virtuvės, džemas

2 comments:

  1. Anonymous said...

    March 29, 2012 at 2:20 PM

    Ar nesijaučia kartumas?

  2. Sandra said...

    March 29, 2012 at 3:47 PM

    Nesijaučia. Kiek siekia mano žinios, kartumą duoda tos baltos apelsinų žievelės. Čia jos nededamos, nes masė nukošiama :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ▼  March (5)
      • Naminis sviestas
      • Naminis jogurtas
      • Purūs blyneliai su jogurto ir bananų padažu
      • Knygos, pyragai ir kava
      • Apelsinų marmeladas
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.