skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Purūs blyneliai su jogurto ir bananų padažu

Saturday, March 24, 2012
Kai susiradau šį receptą, iš karto tapo aišku, kas šiandien pusryčiams. Ir nė kiek nenusivyliau - blyneliai purūs, minkšti ir gardūs, o tas padažas.... Atrodo, kad paprasčiau ir būt negali - tereikia bananus su jogurtu sumaišyti, bet va ir nesugalvojau pati taip, kol neperskaičiau. Toks padažas čia tinka idealiai, nes į blynelius visai cukraus nededama, todėl norisi ko nors saldaus. Beje, šio tešlos kiekio mums dviems sočiai papusryčiaut užteko, bet jei norėsite daugiau - ne bėda, produktų kiekius galima keisti, tik svarbu, kad pieno ir miltų būtų po lygiai.

Originaliame recepte nurodytų mangų teko atsisakyti, nes turim alergiškų, bet aš sakiau kada būtinau sau išsikepsiu. Labai jau smalsu, kaip keisis skonis. O pavasariui / vasarai įsibėgejus, į šiuos blynelius galima ir turimų po ranka uogų priberti ar dar kaip kitaip paskaninti. Išvada - radau savo paprasčiausius ir skaniausius blynelius ever.

DSC_0432
DSC_0566 Blyneliams su jogurto ir bananų padažu reikės:
pagaminta pagal J.Oliver "Jamie Oliverio ministerija" p. 303 // Alma Littera 2010

blyneliams:

1 kiaušinio

1 stiklinės pieno

1 stiklinės miltų (galima naudoti savikėlius miltus, angl. self-rising flour, tuomet nereikės kepimo miltelių)

žiupsnelio druskos

2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

sviesto kepimui


padažui:

1 banano

natūralaus jogurto

Gaminame:
Į dubenį mušame kiaušinį, pilame pieną, miltus ir kepimo miltelius, beriame žiupsnelį druskos ir viską išmaišome. Į gerai įkaitintą keptuvę dedame sviesto ir po šaukštą blynų tešlos. Kepame vieną pusę kol pagels krašteliai ir pasirodys burbuliukai, tuomet apverčiame ir baigiame kepti kitą pusę. 

Iškepus bynams, pasiruošiame padažą. Bananą sutriname šakute ir užpilame jogurto, sumaišom. Dedam ant karštų blynelių ir mėgaujamės. Skanaus!

Posted by Sandra at 19:03
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, blynai, pusryčiams

0 comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ▼  March (5)
      • Naminis sviestas
      • Naminis jogurtas
      • Purūs blyneliai su jogurto ir bananų padažu
      • Knygos, pyragai ir kava
      • Apelsinų marmeladas
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.