Kai susiradau šį receptą, iš karto tapo aišku, kas šiandien pusryčiams. Ir nė kiek nenusivyliau - blyneliai purūs, minkšti ir gardūs, o tas padažas.... Atrodo, kad paprasčiau ir būt negali - tereikia bananus su jogurtu sumaišyti, bet va ir nesugalvojau pati taip, kol neperskaičiau. Toks padažas čia tinka idealiai, nes į blynelius visai cukraus nededama, todėl norisi ko nors saldaus. Beje, šio tešlos kiekio mums dviems sočiai papusryčiaut užteko, bet jei norėsite daugiau - ne bėda, produktų kiekius galima keisti, tik svarbu, kad pieno ir miltų būtų po lygiai.
Originaliame recepte nurodytų mangų teko atsisakyti, nes turim alergiškų, bet aš sakiau kada būtinau sau išsikepsiu. Labai jau smalsu, kaip keisis skonis. O pavasariui / vasarai įsibėgejus, į šiuos blynelius galima ir turimų po ranka uogų priberti ar dar kaip kitaip paskaninti. Išvada - radau savo paprasčiausius ir skaniausius blynelius ever.
pagaminta pagal J.Oliver "Jamie Oliverio ministerija" p. 303 // Alma Littera 2010
blyneliams:
1 kiaušinio
1 stiklinės pieno
1 stiklinės miltų (galima naudoti savikėlius miltus, angl. self-rising flour, tuomet nereikės kepimo miltelių)
žiupsnelio druskos
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
sviesto kepimui
padažui:
1 banano
natūralaus jogurto
Gaminame:
Į dubenį mušame kiaušinį, pilame pieną, miltus ir kepimo miltelius, beriame žiupsnelį druskos ir viską išmaišome. Į gerai įkaitintą keptuvę dedame sviesto ir po šaukštą blynų tešlos. Kepame vieną pusę kol pagels krašteliai ir pasirodys burbuliukai, tuomet apverčiame ir baigiame kepti kitą pusę.
0 comments: