Kaip mane žavi tokios dienos. Paprastos, geros. Kai išėjus į lauką pasitinka ne be atodairos pliaupiantis lietus, o skruostus bučiuojantys saulės spinduliai. Ir nei jokių maljorkų anei graikijų tada nereikia, nes yra gerai čia. Nes žinai, kad visai netrukus prasidės atostogos ir galėsi išpildyti keletą troškimų, kaip antai išsivirti termosą arbatos, prisikepti keksiukų, pasidaryti kalną sumuštinių ir surengti žieminį pikniką parke. Kad ir dabar, šiek tiek pavargusiomis akimis spoksau į saulės zuikučius, žaidžiančius mano lange, stebiuosi balto sniego debesiu, kurį supūtė vėjas ir tiesiog džiaugiuosi. Kad viskas yra taip.
Vyšnių ir migdolų keksiukams reikės:
pagaminta pagal Beatos Virtuvė
180g miltų
60-70g sviesto
6 šaukštų cukraus
100g džiovintų vyšnių
100g razinių
120ml kefyro
2 kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
migdolų drožlių pabarstymui
Gaminame:
Kiaušinius išsukame su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą ir kefyrą, išmaišome. Bananą susmulkiname kubeliais, dedame į tešlą, supilame vyšnias ir razinas, išmaišome. Galiausiai supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir dar kartą išmaišome. Dedame tešlą į popierinėmis formelėmis išklotą skardą, keksiukus apibarstome migdolų drožlėmis. Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 25 min. Ar keksiukai iškepę patikriname įsmeigdami medinį pagaliuką - ištraukus jis turi būti neaplipęs tešla. Skanaus!
Maisto Diletantė said...
January 17, 2012 at 2:09 PM
Mane irgi šitas oras džiugina, nėra labai šalta, vos pasnigę, šviečia saule ir termosas su arbata ir keksiukais, kas gali būti geriau? :)
Sandra said...
January 17, 2012 at 2:16 PM
Negali :) tai yra tiesiog tobula :)
Anonymous said...
January 17, 2012 at 8:28 PM
gundančiai atrodo;)
L.
Sandra said...
January 17, 2012 at 10:16 PM
Ačiū Laima :)