Norėjau parašyti ką nors gražaus ir įsimintino. Bet tiesa tokia, kad visiems kada nors būna dienų, kai jautiesi kažkoks ne toks ir ne taip, kai viskas krenta iš rankų, kai jaučiuosi priaugusi
keliasdešimt kilogramų (ant svarstyklių tikrintis nelipu, per daug
baisu), mokslai neįdomūs ir nemieli, o jei dar koks
spuogas ant kaktos išauga, ar garbana neklauso...
Tada pasislepiu apsmukusiame megztinyje, traukiu iš spintos savo kalėdines šlepetes (taip, taip, kalėdines, nes tos raudonos elnių nosytės magiškai priverčia nusišypsoti) ir pėdinu išsivirti kakavos. Susisupusi į dovanų gautą vyšnių spalvos antklodę, šalia išrikiuoju kulinarines knygas ir imu šniukštinėti, belaukdama jos didenybės įkvėpimo. Nors ir taip žinau, kad kepsiu ką nors iš pyragų serijos. Ir ką nors paprasto.
Citrinų pyragui su aguonomis reikės:
pagaminta pagal J.Oliver "Gimęs gaminti" p. 383 // Alma Littera 2010
pagaminta pagal J.Oliver "Gimęs gaminti" p. 383 // Alma Littera 2010
120g kambario temperatūros sviesto
120g cukraus
4 kambario temperatūros kiaušinių
1 šaukšto aguonų
2 citrinų sulčių ir žievelės
2 stiklinių miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
4 kambario temperatūros kiaušinių
1 šaukšto aguonų
2 citrinų sulčių ir žievelės
2 stiklinių miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
Gaminame:
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame ir išmaišome kiaušinius. Į tešlą nutarkuojame citrinų žievelę, išspaudžiame sultis, suberiame aguonas ir išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, išmaišome.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Tik svarbu neperkepti, antraip bus sausas. Ar pyragas iškepęs patikriname įsmeigdami ploną medinį pagaliuką - ištraukus jis turi būti neaplipęs tešla. Iškepusį pyragą atvėsiname formoje ir ragaujame. Skanaus!
Asta said...
December 19, 2011 at 7:30 AM
Labai viliojantis apelsinų ir aguonų derinukas!
Indrė said...
December 19, 2011 at 9:29 AM
Tu beveik seki, ką aš susiplanavus iš tos knygos esu :D atrodo puikiai, tikrai gaminsiu :)
Sandra said...
December 19, 2011 at 1:18 PM
Asta, pyragas su citrinomis, bet man patiko :)
Indre, matau mes telepatės pasidarėm :D tik ten recepte buvo nurodyti migdolų miltai, kuriuos pakeičiau paprastais, ir kepiau "neteisingoje" formoje. Parašyk, kaip tau jis patiks :)
Indrė said...
December 19, 2011 at 7:29 PM
Aš tai vis namo grįžus pasimalo migdolų (su luobelėm žinoma) tai manau ir šiam dalį įdėsiu migdolinių :) būtinai papasakosiu, kas išejo ;)