skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Citrinų pyragas su aguonomis

Sunday, December 18, 2011
Norėjau parašyti ką nors gražaus ir įsimintino. Bet tiesa tokia, kad visiems kada nors būna dienų, kai jautiesi kažkoks ne toks ir ne taip, kai viskas krenta iš rankų, kai jaučiuosi priaugusi keliasdešimt kilogramų (ant svarstyklių tikrintis nelipu, per daug baisu), mokslai neįdomūs ir nemieli, o jei dar koks spuogas ant kaktos išauga, ar garbana neklauso...


Tada pasislepiu apsmukusiame megztinyje, traukiu iš spintos savo kalėdines šlepetes (taip, taip, kalėdines, nes tos raudonos elnių nosytės magiškai priverčia nusišypsoti) ir pėdinu išsivirti kakavos. Susisupusi į dovanų gautą vyšnių spalvos antklodę, šalia išrikiuoju kulinarines knygas ir imu šniukštinėti, belaukdama jos didenybės įkvėpimo. Nors ir taip žinau, kad kepsiu ką nors iš pyragų serijos. Ir ką nors paprasto.

Citrinų pyragui su aguonomis reikės:
pagaminta pagal J.Oliver "Gimęs gaminti" p. 383 // Alma Littera 2010

120g kambario temperatūros sviesto
120g cukraus
4 kambario temperatūros kiaušinių
1 šaukšto aguonų
2 citrinų sulčių ir žievelės
2 stiklinių miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių





















Gaminame:
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame ir išmaišome kiaušinius. Į tešlą nutarkuojame citrinų žievelę, išspaudžiame sultis, suberiame aguonas ir išmaišome. Suberiame  miltus ir kepimo miltelius, išmaišome.

Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Tik svarbu neperkepti, antraip bus sausas. Ar pyragas iškepęs patikriname įsmeigdami ploną medinį pagaliuką - ištraukus jis turi būti neaplipęs tešla. Iškepusį pyragą atvėsiname formoje ir ragaujame. Skanaus!

Posted by Sandra at 20:05
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: pyragai, saldūs kepiniai

4 comments:

  1. Asta said...

    December 19, 2011 at 7:30 AM

    Labai viliojantis apelsinų ir aguonų derinukas!

  2. Indrė said...

    December 19, 2011 at 9:29 AM

    Tu beveik seki, ką aš susiplanavus iš tos knygos esu :D atrodo puikiai, tikrai gaminsiu :)

  3. Sandra said...

    December 19, 2011 at 1:18 PM

    Asta, pyragas su citrinomis, bet man patiko :)

    Indre, matau mes telepatės pasidarėm :D tik ten recepte buvo nurodyti migdolų miltai, kuriuos pakeičiau paprastais, ir kepiau "neteisingoje" formoje. Parašyk, kaip tau jis patiks :)

  4. Indrė said...

    December 19, 2011 at 7:29 PM

    Aš tai vis namo grįžus pasimalo migdolų (su luobelėm žinoma) tai manau ir šiam dalį įdėsiu migdolinių :) būtinai papasakosiu, kas išejo ;)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ▼  December (9)
      • Kalėdų receptai: meduolinis pyragas obuolių viršum
      • Kalėdų receptai: karštas šokoladas
      • Su porais ir šonine kepta vištienos krūtinėlė
      • Kalėdų receptai: dovanoti skirtas aliejus su pries...
      • Kalėdų receptai: meduoliniai sausainiai
      • Citrinų pyragas su aguonomis
      • Kalėdų receptai: paskutinės minutės dovanos
      • Belaukiant. . .
      • Slyvų ir kakavos uogienė ir dar šis bei tas
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.