skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Pyragėliai su grybais ir špinatais

Wednesday, October 19, 2011
Pastaruoju metu daugiau laiko praleidžiu statybinių prekių parduotuvėse, nei rinkdamasi receptų knygas. Tikriausiai aplankiau visas įmanomas plytelių parduotuves, praktiškai tapau radiatorių eksperte ir sužinojau daugybę naujų įrankių pavadinimų. Nenumaldomai peršasi išvada, kad iškepti pyragą žymiai lengviau nei rasti tinkamas plyteles voniai. Ir jau sunku suskaičiuoti, kiek kartų buvo kursuota maršrutu: senukai - naujas butas - senas butas. Taip, remontas dalykas sunkus. Todėl šiuo metu mūsų virtuvėje vyrauja greitai pagaminami patiekalai, išskyrus sekmadienius, kai leidžiu sau vieną kitą daugiau dėmesio reikalaujantį skanumyną iškepti. O kaip išnaudoti šaldytą sluoksniuotą bemielę tešlą žinome visi. Štai dar vienas būdas :)


Pyragėliams su grybais ir špinatais reikės:
pagaminta pagal Le Delicieux

6 sluoksniuotos bemielės tešlos lapelių
50g tarkuoto parmezano ar bet kokio mėgstamo sūrio
100g špinatų
15-20 pievagrybių, priklausomai nuo jų dydžio ir norimo įdaro kiekio
1 svogūno
1 kiaušinio
druskos ir maltų juodųjų pipirų
aliejaus kepimui


Gaminame:
Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepiname gerai įkaitintame aliejuje. Kol svogūnas kepa, susipjaustome grybus, beriame juos į keptuvę ir kepiname kol suminkštės. Galiausiai pridedame nuplautus špinatų lapus ir dar pakepiname, kol špinatų masė sumažės perpus. Pabarstome druska ir pipirais pagal skonį, paliekame kiek atvėsti.

Atšildytus tešlos lakštus vieną kartą perbraukiame kočėlu, dedame porą šaukštų įdaro, pabarstome parmezanu. Tešlos lakštą lenkiame perpus taip, kad apdengtume įdarą, tešlos kampus užspaudžiame. Pyragėlių viršų keliose vietose įpjauname. Kiaušinį išplakame ir aptepame juo pyragėlius.

Paruoštus pyragėlius dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20min, kol apskrus. Skanaus :)

Posted by Sandra at 17:04
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, užkandžiai

5 comments:

  1. Rima said...

    October 19, 2011 at 5:54 PM

    Labai pazistamas tas remonto jausmas- apsedes visas mintis:). Kartais net vakare nemiga kankina del pasirinkimo gausos arba tinkamumo.
    O pyrageliai tavo labai skaniai atrodo. Greita ir skanu.

  2. Sandra said...

    October 19, 2011 at 5:58 PM

    Va būtent! Kaip šaunu kad supranti :) O pyragėliai tikrai super!

  3. Sandra said...

    October 19, 2011 at 7:00 PM

    Tikiuosi, kad ir mano (mūsų) remontas bus su laiminga pabaiga :) Kaip aš jos laukiu! :)

  4. Jennifer (Delicieux) said...

    October 20, 2011 at 1:47 AM

    Lovely to see you enjoyed my recipe. Your pastry looks great!

  5. Sandra said...

    October 20, 2011 at 1:24 PM

    What a surprise! Actually, I skipped the white wine, but the pie tasted amazing even without it :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ▼  October (5)
      • Greiti citrininiai sausainiai
      • Mielinis obuolių pyragas
      • Vištiena su pomidorų ir bazilikų padažu
      • Šokoladinis pyragas su raudonuoju vynu
      • Pyragėliai su grybais ir špinatais
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.