skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Kaupiu atsargas žiemai: braškių uogienė

Thursday, August 25, 2011
Uogienes virdavau su močiute. Prisimenu, kaip tempdavau pilnus krepšius uogų iš sodo, mažais pirštukais bandydavau atskirti serbentus nuo šakelių, nuskabyti braškių kotelius ar išlupinėti vyšnių kauliukus. Paskui, kai sunkus darbas jau būdavo baigtas, su nekantrumu laukdavau, kol tie mažo vaiko akimis nesuvokiami uogų kiekiai atsidurs tam reikalui tik ir naudojamame katile. O tada didžiuliu mediniu nenusakomos spalvos šaukštu apsiginklavusi močiutė rūpestingai prižiūrėdavo burbuliujantį to katilo turinį, kad viskas vyktų kaip reikiant. Po kelių valandų, visas tas turinys klusniai suguldavo stiklainiuose, būdavo gabenamas į rūsį ir tvarkingai surikiuojamas lentynoje.


Ir paskui, atėjus žiemai, aš žinodavau, kad jei pasisakysiu močiutei pusryčiams norinti blynų, mes apsimaukšlinsime puskailes liemenes ir leisimės rūsin rinktis uogienės. Nors, tiesą sakant, kitokių uogienių, išskyrus braškių, aš nelabai ir valgydavau, mat vis rasdavau prie ko prikibti: aviečių uogienė su tais visai grūdeliais man tiesiog atrodė keistai, serbentų pernelyg rūgšti, o va braškių... Braškių buvo kaip tik. Ir nepripažindavau jokių braškių uogienės variacijų: močiutės bandymai įsiūlyti bent paragauti braškių ir agrastų kombinacijų baigdavosi mano griežtu "ne". Tiesą sakant, net ir dabar nelabai man tokios variacijos. Braškių uogienė turi būti tiesiog braškių. Bet šį kartą nusižengiau įsitikinimams ir išviriau braškių uogienę su mėtomis ir bazilikais, mat labai jau sudomino receptas. Ir žinote, visai nebloga variacija :)

Braškių uogienei su mėtomis ir bazilikais reikės:
pagaminta pagal "Virtuvė Nuo... Iki..." nr.6 (25)

1kg braškių
500g uogienių cukraus
apie 20 šviežių mėtų lapelių
apie 25-30 šviežių bazilikų lapelių

Gaminame:
Braškes nuplauname, nuskabome kotelius ir supjaustome išilgai perpus, beriame į puodą ir užpilame cukrumi. Palaukiame, kol pradės skirtis sultys, tuomet puodą užverdame ir pakaitiname apie 10min vis pamaišydami ir nugriebdami susidariusias putas. Po 10min suberiame mėtų ir bazilikų lapelius, puodą nukeliame nuo ugnies ir paliekame pastovėti apie 5-10min. Tuomet uogiene supilstome į sterilius indelius ir sandariai uždarome.

Posted by Sandra at 17:15
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: atsargos žiemai, dovanos iš virtuvės, džemas

5 comments:

  1. Anonymous said...

    August 25, 2011 at 8:46 PM

    Dabar ir as atsiminiau mociutes uogienes :). Labai skaniai atrodo, gal nori ir mums koki stiklainiuka atsiust? ;D

  2. Sandra said...

    August 25, 2011 at 9:08 PM

    Kad jei siųsiu, tai gali tik uogienė nueiti, be stiklainiuko, o tai jau negerai būtų :)

  3. Anonymous said...

    August 31, 2011 at 2:02 AM

    nelabai nelabai... man knygos dar neradai?

  4. Sandra said...

    August 31, 2011 at 10:54 AM

    radau, greitu laiku išsiųsiu :)

  5. Anonymous said...

    August 31, 2011 at 11:40 AM

    aaaciu :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ▼  August (5)
      • Summertime!
      • Keliautojo užrašai nr.2: žadėtoji Kroatija
      • Vasaros užkandis. Su šypsena.
      • Jaukus obuolių pyragas. Nes man jau ruduo :)
      • Kaupiu atsargas žiemai: braškių uogienė
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.